Hitit Üniversitesi’nde Teknokent bilgilendirme toplantısı Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıda tüm sanayici ve iş adamlarına çağrıda bulunan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversite-sanayi iş birliği için içerisinde en gelişmiş profesyonel cihazların yer aldığı bir HÜBTUAM’da bir laboratuvar oluşturduklarını hatırlatarak, bunun dışında çok ciddi bir akademik güce, Teknokent’e ve bu işlerde uzman bir yönetime sahip olduklarını söyledi.
Sanayi şehri olan Çorum’da katma değeri yüksek, nitelikli Ar-Ge faaliyetlerini hayata geçirme noktasında Teknokent’in büyük önem arz ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Alkan, iş dünyasına Çorum ve ülke sanayisine büyük katkılar sağlayacak Teknokent’te yerlerini almaları için davetini yineledi.
Sanayi, endüstri, kamu kurum ve kuruluşları ile yapılan “BAP 19005-Üniversite Sektör İş Birliği Projesi” hakkında da bilgi paylaşımında bulunan Prof. Dr. Alkan, 19005-Üniversite Sektör İş Birliği Projesi kapsamında projenin maliyeti olduğu takdirde üniversite olarak proje desteği de verdiklerinin altını çizerek “Yeter ki beraber omuz omuza çalışma yapalım. Üniversitemiz artık sözde değil, gerçek anlamda kapılarını zaten açmıştı. Artık somut projeler yapmak üzere tüm sanayici ve iş adamlarımızı Teknokentimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı.