İŞKUR ile TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) arasında etkin şekilde işleyen bir işbirliği tesis edilerek, işverenlere yönelik etkili işveren danışmanlık hizmetleri sunulması, işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücü temin edilmesine yardımcı olmak için iş arayanlara yönelik danışmanlık hizmeti sunulması, işverenlerin stajyer (iş başı eğitim) ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki yeterlilik belgesi olmayan çalışanlara yönelik kurs düzenlenmesi ile mesleki eğitim ve tecrübe kazandırma bu sayede çalışanları girecekleri yeterlilik sınavlarına hazırlama çalışmaları yapılması ve nihayetinde iş arayanların istihdam edilmelerinin ve işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünün temi edilmesinin sağlanması amacıyla; 18.08.2016 tarihinde “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği Protokolü” imzalanmıştır.
Çorum’da da bu doğrultuda çalışmalar yapmak üzere Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Zafer Eyvaz, Çorum Ticaret Borsası’ndan Funda Ertekin İŞKUR İl Müdürlüğü’nden Tuncay Üstün’den olan bir çalışma grubu oluşturultu.
Çalışma grubu ilk toplantısını Ticaret ve Sanayi Odasında yaptı. İlk olarak, Çorum hizmet alanı içerisinde yer alan işverenler ve iş arayanlara ulaşarak tanıtım ve bilgilendirme faaliyetleri yapma çalışmalarına başladı. Bundan sonra TSO ve Ticaret Borsası olarak üyelerimizin, ihtiyaç duyduğu alanlardaki nitelikli işgücü taleplerinin karşılanması için talep toplamak, toplanan talepleri değerlendirilmek üzere İŞKUR’ a iletmek, üyelerimizin ihtiyaç duyduğu stajyerlerin karşılanması için yerel düzeyde liseler, yüksekokullar ve fakültelerle işbirliği yapmak için çalışmalar sürdürülecek. Üyelerin nitelikli işgücü ihtiyaçlarının karşılanması için İŞKUR’un yanı sıra Ticaret ve Sanayi Odası ve Ticaret Borsası Temsilcisiyle iletiş haline geçildiğinde gerekli çalışmalar ve takip yapılacak.