Çorum’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kadeş Meydanında düzenlenen kutlama programına Vali Zülkif Dağlı, CHP Çorum milletvekili Mehmet Tahtasız, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Belediye Başkanvekili İsmail Yağbat, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Naim Çetinkaya, Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Çağlar, bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek Samsun’a çıkmasının bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olduğunu hatırlattı.

Otomobil ve ticari araç çarpıştı Otomobil ve ticari araç çarpıştı

Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluk içinde büyük özveriler ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet olduğunu açıklayan Çağlar, “Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır. 19 Mayıs ruhu bizim, bu milletin en büyük varlığı en büyük sermayesidir. Birlikte yürümenin zorluklara beraber karşı durmanın azimle, inançla, kararlılıkla mücadele etmenin anlamı bu ruhta gizlidir. Ülkemizin çelik çekirdeğini oluşturan ruh işte budur” diye konuştu.

“Büyük mücadelelerle savunulan ve şehitlerimizden gazilerimizden bizlere emanet olan bu vatana sadakatle sahip çıkacağız ve çıkıyoruz” diyen Çağlar, “Büyük Türk milletinin tarihi ve kutlu yürüyüşünde aydınlık yüzlü gençlerimizle daima omuz omuza olacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahramanlarımızdan devraldığımız milli mücadele ruhunu bugün gençlerimiz bilimde, teknolojide, sanatta ve sporda yaşatmaya devam ediyorlar. Bugün aydınlık Türkiye’nin gençleri İHA, SİHA, Kızılelma, Anka, Hürjet, TGC Anadolu, ve Altay tankı üreterek, Türkiye yüzyılında dünyaya damga vurmaya devam ediyorlar. Gençlerimiz uluslararası alanlarda gösterdikleri başarıları ile ay yıldızlı bayrağımızı şerefle dalgalandırıyorlar” ifadelerini kullandı.

Program günün anlam ve önemini belirten şiirler, halk oyunları gösterileri ve ödül töreniyle sona erdi.