Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi.
Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı çeşitli etkinlikler düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekti. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi binasında düzenlenen eğitim programı ile başlayan etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Genel Cerrah Doç. Dr. Namık Özkan, Kadın Meclisi üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Doç. Dr. Namık Özkan meme kanserinde erken tanı, hastalığın belirtileri ve tedavi şekliyle ilgili kadınlara bilgi verdi. Eğitim programının ardından kadınlar Merkezefendi KETEM’i ziyaret etti.
Kent Konseyi Kadın Meclisinin farkındalık oluşturmak adına birçok çalışmayı hayata geçirdiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, “Kadın Meclisimiz tarafından gerçekleştirilen çok sayıda eğitim programımız var. Bu programlara kadınlarımızın yoğun ilgi göstererek katılması bizleri mutlu ediyor. Kadınlarımız için büyük önem taşıyan bu çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ise, “Çeşitli periyotlarda bilgilendirme eğitimleri düzenliyoruz. Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı nedeniyle kadınlarımıza erken tanının ne kadar önemli olduğunu anlatmak istedik. Kadın Meclisi olarak eğitim programlarımızı Kent Konseyi binamızda, ilçelerimizde ve davet edildiğimiz her yerde sürdüreceğiz” dedi.