Denizli Çal Belediyesi tarafından organize edilen ‘Çal Tanıtım Günleri’ kapsamında Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) etkinlik düzenlendi.
Çal ilçesine ait yöresel ürünlerin tanıtımından önce basın toplantısı düzenlendi. Daha sonra Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde, yöresel ürünlerin tanıtıldığın etkinliğin açılış kurdelesini kesti. Başkan Akçan, Rektör Bağ ile stantları gezerek, Çal ilçesine özgü üzüm, domates, asma yaprağından yapılan sarma ve badem gibi tarımsal ürünleri tanıttı.
Öğrenciler ve katılımcılar için Çal ilçesinin asma yaprağından 300 kilo sarma yapılarak dağıtıldı. Tanıtım kapsamında, Pazar günü Pamukkale Üniversitesi öğrencilerine yönelik Çal’da bir gezi programı düzenleneceğini belirten Çal Belediye Başkanı Fethi Akçan, “Turizm açısından bakir olan Çal’ı yerli ve yabancı turistlere tanıtmak için son yıllarda belediyemizin çok sayıda faaliyeti bulunmaktadır. Çal’da birçok doğal güzellik bulunmaktadır. Onun dışında tarihi anlamda da Apollon Termonos Tapınağı, Yukarıseyit Tarihi Değirmen ve Çeşmeleri gibi birçok yer vardır. Bunları öncelikle dışarıda gelen yurdumuzun genç insanları öğrencilere tanıtmak istiyoruz. Daha sonra ilçeyi yabancı turistlere tanıtmayı hedefliyoruz” dedi.