Rize’de kar dolayısıyla yolu kapanan köyde rahatsızlanan Fatma Demirel ve 8 aylık torunu Eymen Demirel, yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından kar paletli ambulansla hastaneye ulaştırıldı.

Derepazarı ilçesine bağlı Çukurlu köyünde yaşayan astım hastası Fatma Demirel (57) ve 8 aylık torunu Eymen Demirel rahatsızlandı. Demirel’in yakınları, cep telefonu ile ulaştıkları 112 ekiplerinden yardım istedi.
Rize Valiliği Kriz Merkezi yetkilileri, hastaya ulaşmak için kar paletli ambulans ile sağlık ekiplerini görevlendirdi. Köy merkezine kadar Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’ne ait 4x4 arazi tipi araçla ulaşan ekipler, Demirel’in evine kadar olan 20 kilometrelik yolu kar paletli ambulansla aşmaya çalıştı.

Yoğun kar örtüsünden dolayı ve zaman kazanmak amacıyla ilçe belediyesine ait ekipler de yol açma çalışması yaparak, kar ambulansının hastalara daha kısa sürede ulaşması için yoğun çaba gösterdi.
Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın ardından Fatma Demirel ile torunu 8 aylık Eymen Demirel, evlerinden alınarak kar paletli ambulansa taşındı. Babaanne ve torununun ilk müdahaleleri sağlık ekipleri tarafından kar paletli ambulansta yapıldı.

Buradaki müdahalenin ardından, köy merkezinde hazır bekletilen ambulansa ulaştırılan babaanne ve torunu, sevk edildiği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Ekiplere teşekkür eden Fatma Demirel’in eşi ve Eymen Demirel’in dedesi Hızır Demirel, “Eşim ve torunum astım hastasıdır. Yol kapalı olduğundan dolayı biz hastaneye götüremedik. Devletimizden yardım talep ettik. Onlar da yoğun gayret göstererek torunumu ve eşimi gelip aldılar. Bu devlet hepimizin devletidir. Allah devletimizden razı olsun” dedi.