Rize'de kar dolayısıyla yolu kapanan köyde rahatsızlanan Tahsin İpek, yaklaşık 6 saat süren çalışmanın ardından kar paletli ambulansla hastaneye götürüldü.

Derepazarı ilçesine bağlı Kirazdağı köyünde akciğer kanseri Tahsin İpek (70), köydeki yoğun kar yağışından dolayı elektriklerin kesilmesi üzerine büyük panik yaşadı. Nefes yetmezliği durumunda solunum cihazı kullanan İpek, elektriklerin kesilmesi üzerine cihazını kullanamadı ve nefes darlığı şikayeti ile yakınları, cep telefonu ile ulaştıkları 112 ekiplerinden yardım istedi.



Rize Valiliği Kriz Merkezi yetkilileri, nefes darlığı çeken hastaya ulaşmak için Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerini (UMKE) ile kar paletli ambulansı hastanın bulunduğu bölgeye görevlendirdi. Köy merkezine kadar UMKE'ye ait araçla ulaşan ekipler, İpek'in evine kadar olan 5 kilometrelik yolu kar paletli ambulansla aşmaya çalıştı.

Ekipler, yer yer 2 metreyi aşan karlı yolu yaklaşık 6 saatlik süren çalışmanın ardından İpek'in evine ulaşabildi. İpek'in evinin önü de yoğun kar yağışından dolayı kapalı olması üzerine UMKE ekipleri kürekle yolu açarak, İpek'i kar paletli ambulansa ulaştırdı.



İlk müdahalesi kar paletli ambulansta yapılan İpek, köy merkezinde hazır bekletilen ambulansa ulaştırıldıktan sonra sevk edildiği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Ekiplere teşekkür eden İpek, “Evde elektrik kesilince nefes almak için kullandığım cihazı kullanamadım. Belli bir zaman sonra da nefes darlığı çektim. Bunun üzerine yardım istedik. Sağolsunlar yoğun kar yağışına rağmen gelip ulaştılar. Allah devletimizden razı olsun” dedi.



Kar paletli ambulansın operatörü Abdullah Arslan ise, “Kar yağışı boyunca kar paletli ambulansla mahsur kalan hastalarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Arazilerimizin engebeli olsa da bizi yıldırmıyor. Kar yağışı boyunca çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bize desteklerini esirgemeyen ve durumumuzu yakından takip eden başta Sayın Valimiz Ersin Yazıcı'ya ve Sağlık Müdürümüz Mustafa Tepe'ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.