Açıklamasında, Ermenistan tarafından 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde Hocalı şehrine yapılan saldırı da kadın ve çocuk ayrımı yapılmaksızın yüzlerce Azerbaycan vatandaşının katledildiğini belirten Taşkın, binden fazla kişinin esir alınarak insanlık dışı muamelelere maruz bırakıldığını, kayıp olan yüzlerce Azerbaycan vatandaşından ise bugüne kadar haber alınamadığını belirterek, katliamın 26. Yıldönümünde şehitleri rahmetle anıyoruz, kederli ailelerine ve Azerbaycan’a başsağlığı diliyoruz, dedi.

Necip Taşkın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ermenistan birlikleri tarafından sivil halka yönelik insanlık dışı tutumları nedeniyle başta Ermenistan Devleti olmak üzere, bu katliama seyirci kalan emperyal devletleri şiddetle kınıyoruz.

Hocalı’da insanlık tarihinin en utanç verici olayları yaşandı. Kendini medeni olarak tanımlayan devletler ne yazık ki Hocalı’da yaşanan soykırıma sessiz kalarak görmezlikten gelmişlerdir. Sağır, kör ve dilsiz olan sözde medeni devletlerin Türklere yönelik canice saldırgan tutumları tarihin her döneminde görülmüştür. Hocalı’daki katliam da bu düşüncenin ürünü olarak ortaya çıkarak kahpe ve kalleşçe uygulamaya konulmuş bir insanlık dramıdır. Bir gece de 613 kişinin işkence ve kurşuna dizilerek öldürüldüğü başka bir toprak, başka bir millet yoktur. Resmi rakamlara göre bir gece de 106 kadın, 83 çocuk öldürülmüş, sekiz aile tamamen yok edilmiştir. 25 çocuk hem annesini hem babasını kaybetmiştir. 130 çocuğun ya annesi ya da babası katledilmiştir. 56 kişi üzerinde insan olanların vicdanlarını yaralayacak büyük işkence izlerine rastlanmış, 487 kişi yaralanmış, 1.275 kişi rehin alınmış, 150 kişi kayıp olmuştur.

Anadolu Sağlık Sen olarak, Hocalı katliamında şehit düşen kardeşlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Kederli ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz. Azerbaycan’da yaşayan soydaşlarımızın acısını kalbimizde hissediyor ve bu büyük acıyı hiçbir zaman unutmayacağımızı ifade etmek istiyorum. Allah, böyle acıları milletimize tekrar yaşatmasın. Bu katliamın üzüntüsü hâlâ kalbimizde hissedilmektedir. Bu vesileyle Azerbaycan topraklarının işgalini de şiddetle kınıyoruz. “