Diyanet-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Silindir, Yükseköğrenim öğrenci yurtları, öğrenci konuk evleri, kolej ve üniversite açan, başarılı öğrencilere burs veren TDV’nın, Uluslararası İmam Hatip Lisesi, Uluslararası İlahiyat Programı, Uluslararası Konuk Öğrenci Programı gibi projelerle 108 ülkeden öğrencilere Türkiye’de eğitim imkânı sunarak milletler arasında gönül köprüleri kurduğunu, eğitim alanında sağladığı imkânlarla önemli bir boşluğu dolduran TDV’nin eğitim faaliyetlerine büyük katkısı olduğunu, ancak TDV’nin sunmuş olduğu bu imkânlardan Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışanların çocuklarının kısıtlı yararlandığını söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV)’nın yıllardır başarılı öğrencilere burs vererek desteklediğini belirten Hamdullah Silindir, bu burslardan Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan personel çocuklarının yararlanmakta zorlandığını ifade ederek şöyle dedi: “2018 yılında yeni burs ve eğitim desteği başvuruları başlayacak. Sendikamıza gelen bilgilerden anlaşıldığına göre çeşitli nedenlerle burs imkânından teşkilatımız mensuplarının çocukları yararlanmakta zorluk çekiyor. Bizim talebimiz teşkilatımız da görev yapan personelin çocukları ön şart koşulmadan bu burslardan yararlandırılmalıdır. Bu nedenle bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.

TDV, gurur duyduğumuz bir teşkilatımızdır. Mağdur öğrencilere burs desteği sağlıyor. Üniversitelerdeki başarılı öğrencilere özel destek başarı bursu ve eğitim yardımında bulunuyor. Ayrıca yetim, öksüz ve engelli öğrencilere de burs desteği sağlıyor. Bu imkânlardan Diyanet teşkilatının personel çocukları neden yararlanmasın? Hukuk, tıp, mühendislik fakültelerinin öğrencileri bu burslardan yararlandırılırken diğer fakülte öğrencileri neden yararlandırılmıyor? Büyük şehirlerde geçim sıkıntısı çeken din görevlilerinin çocukları bu burslardan yararlandırılmalıdır.

Diyanet Bir-Sen olarak, din görevlilerinin çocuklarının öğrenimlerini rahat ve huzurlu bir şekilde sürdürebilmeleri için TDV’nin burslarından şartsız yararlandırılmasını talep ediyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı, burs ve eğitim başvuru şartlarını her sene açıklıyor. Bu şartların, Diyanet personelinin çocukları için kolaylaştırılmasını istiyoruz. ”