Proje ile ilgili bilgi veren KAÇED derneği yetkilileri, Kadın İşgücünün Desteklenmesi Yoluyla Karadeniz Bölgesinde Doğal Kaynakların Verimli Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi başarılı bir şekilde tamamlandığını belirtiler. Proje ile ilgili Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçi müsteşarı  Najma BOUAKAZE-KHAN'ın derneği ziyaret ettiğini belirten yetkililer, "Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçi müsteşarı Bayan Najma Bouakaze-Khan’a kapsamlı proje brifingi verilmiştir.

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçiliği’nin desteklediği ve eş finansmanını Avrupa Birliği’nin yaptığı ‘’Kadın İşgücünün Desteklenmesi Yoluyla Karadeniz Bölgesinde Doğal Kaynakların Verimli Kullanımının Yaygınlaştırılması’’ projesi Kaçed Derneği ve Bizdevarız Derneği ortaklığında başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Proje kapsamında proje yönetimi ve koordinasyon birimi oluşturuldu, projenin etkin bir biçimde uygulanması, yerel ve ulusal kamuoyunda ses getirmesi projeye olan ilginin daha artırması için projeye özel bir iletişim stratejisi geliştirildi, bu stratejinin bir parçası olarak Türkçe ve İngilizce broşür ve posterler hazırlanmıştır. Kadın ve Çevre için Eko-toplum Ağı kurulmuştur. Projenin en önemli faaliyeti olan eğitim ve bilgilendirme seminerleri öncesinde eğitim setleri hazırlanmıştır. Eğitim setleri hazırlandıktan sonra 63 kişiye eğitim seminerleri verilmiştir. Projenin eğitim seminerlerinde, proje hedef gurubunun temel ihtiyaçlarının saptanması ve buna göre faaliyetlerin geliştirilmesi için iyi bir izleme ve değerlendirme mekanizması oluşturmuştur.

Kadın İşgücünün Desteklenmesi Yoluyla Karadeniz Bölgesinde Doğal Kaynakların Verimli Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesinin genel hedefi; Karadeniz Bölgesinin %75’inden daha az gelire sahip olan kırsal bölgelerindeki kadınların istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla, etkili aktif işgücü piyasası tedbirleri geliştirmek ve tedbirlerin uygulanma kapasitesini artırmaktır.” dediler