Rize İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rize İktisadi Sosyal Çalışmalar ve Eğitim Derneğinin katılımıyla imzalanan üçlü protokol kapsamında il genelinde uygulanmaya başlanan “Okulumun Kardeş Camisi Proje Tanıtım Seminerine” yoğun bir katılım gerçekleşti.

Program şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatip’i Bilal-i Habeşi YILMAZ tarafından Kuran-ı Kerim okunarak programa geçildi.

İl genelinde 250 okul ve 121 cami ve bu camilerde görevli 164 din görevlisine proje tanıtıldı. Uygulanacak olan projenin yürütücüsü olan öğretmenlere, din görevlilerine ve ilgili davetlilere projeyle alakalı bilgi verildi. Program İl Müftüsü Sayın İsmail YALÇIN’ın konuşmalarıyla başladı.

Sayın YALÇIN konuşmalarında özellikle yabancı ülkelerin eğitim sisteminin onların kendi dini inanışını destekleyici nitelikte olduğuna dikkat çekerek; 2017 yılında geç de olsa bu projeyle bir farkındalık oluşacağını ifade etti. İl Müftülüğü olarak projeye destek verdiklerini ve yapılan çalışmaların olumlu yönde olduğunu belirtti. Projede emeği geçenlere teşekkür ederek, kendilerinden Allah razı olsun temennisinde bulundu.

İkinci sırada söz alan İl Milli Müdürü Sayın Ahmet Hamdi YILMAZ kendilerine gelen destek talebini olumlu cevapladıklarını ve projenin destekçisi olacaklarını belirtti. Sayın YILMAZ projenin il genelinde bütün okullarda uygulanacağını ve her okulda bir öğretmenimizin proje yürütücüsü olarak görevlendirildiğini söyledi. Projede emeği geçenlere teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi YILMAZ projenin sonuna kadar destekçisi olacaklarını ve hem ilimizde hem de ülkemizde olumlu yansımaları olacaklarını temenni etti.

Protokol konuşmalarının ardından RİSEDER Yönetim Kurulu Başkanı Bülent AKBULUT tarafından katılımcılara “Okulumun Kardeş Camisi Projesinin” tanıtımı yapıldı. Tanıtımda; “Eğitimde En Büyük Güç Sevgidir.” Sloganı ön plana çıkarken, özellikle çocuklara yönelik dini eğitimde oyunun önemi vurgulandı. Bu amaçla camilerimizin uygun alanlarına oyun parkları yapılarak, çocuklarda model alarak öğrenmenin gerçekleşmesi temenni edileceğini belirtti. Camilerde çocuklara daha hoşgörülü yaklaşılmasını rica eden AKBULUT katılımcılardan da oldukça destek aldı.

Programın son bölümünde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Sayın Doç.Dr. Yusuf ACUNER projenin dini boyutunu, Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Sayın Yrd. Doç.Dr. Fatih CAMADAN ise projenin eğitim boyutuyla alakalı derlenen soruları cevaplayarak; projeye desteklerini ifade ettiler.

Programın sonunda akademisyenlere dernek adına plaket taktim edildi. Doç.Dr. Yusuf ACUNER’e plaketini Rize Belediyesi Başkan Yardımcısı Sayın Sultan YILMAZ sunarken, Yrd. Doç.Dr Fatih CAMADAN’a plaketini Rize İl Müftüsü Sayın İsmail YALÇIN takdim etti.

Rize’de il genelinde uygulanacak projeye Rize Belediyesi adına Prof.Dr. Reşat KASAP, RİDEF (Rize Dernekler Federasyonu) adına Federasyon Genel Başkanı Sayın Recep ALBAYRAK ve MHT Demir A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet TOPTAN destekçi oldular.

Çekilen hatıra fotoğrafıyla program sona erdi.