Kardeş Kal Türkiye Rize İl Temsilcisi Hasan Kansızoğlu ile oluşturulan platform ve platformun amacı hakkında sohbet eden Kardeş Kal Türkiye Genel Başkanı Uzuner, amaçlarının yaşanacak herhangi bir olumsuzlukta dinini, devletini, vatanını ve milletini seven insanların neler yapması gerektiğini çalışmak ve topluma anlatmak olduğunu vurguladı. Türkiye genelinde yapılanmaya ve en ücra köşelere kadar ulaşmaya çalştıklarını söyleyen Başkan Uzuner: “Toplumun tüm katmanları tarafından sempati ile bakılan "Kardeş Kal Türkiye" Allah bir daha bu millete hain bir kalkışma olan 15 Temmuz'u yaşatmasın. Amma velakin vatan hainleri zalimane planlarında dur durak bilmiyorlar. Ülkemizin dışarıdaki kadar içeride de düşmanı var. Maalesef hepsi de fırsat kolluyor. 15 Temmuz'da ağzımız bir kere yandı. Önlem almakta yarar var. "Bir Müslüman aynı delikten iki kere ısırılmaz" Hadis-i Şerifi'nin mesajı bu noktada çok manidar geliyor bana. İşte Kardeş Kal Türkiye; bu durumun tahlilini yapmış ve "bir şeyler yapmalıyım" idealistliğine sahip yine dış destekli "bir ayaklanma, bir darbe, bir kalkışma" gerçekleştirilirse ya da "bir depremde, yangında, doğal afette neler yapabiliriz?" diye kafa yoran, fikir alışverişi yapan insanların oluşturduğu bir platformdur.

Bu grubun gayesi; olası bir darbe girişimine ya da doğal afete karşı tüm haberleşme araçlarının kısıtlandığı veya tamamen kesildiği ya da tüm teknik imkânların olduğu bir ortamda halkı meydanlara davet etmek ya da olası bir felaketten zarar görmüş kişilere ulaşabilmekten başka bir şey değildir. Haberleşme dışında hiç bir amaç, gaye, misyon ve vizyonumuz yoktur ve olmayacaktır.” Dedi.

Kardeş Kal Türkiye Rize İl Temsilcisi Hasan Kansızoğlu ise Genel Başkan Orhan Uzuner’in ziyaretinden dolayı çok memnun olduklarını ve oluşturulan platformun hayırlara vesile olmasını diledi. Kansızoğlu: “ Amacımız, Türkiye’ye karşı girişilecek ihanetlerin karşısında bir set oluşturmak için vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve 15 Temmuz benzeri bir ihanet karşısında insanları haberdar etmek, birlik oluşturmak, bu yüce milletin ''birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışında tek yürek'' olarak sonsuza kadar devam edebilmesi için haberleşme noktasında bir şeyler yapmak ve ülkemize canı gönülden sahip çıkmaktır. Bu platform bu konuda her türlü yasal haberleşme organını kullanarak insanları olan biten karşısında habersiz kalmamasını sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.” Dedi.