Genel Merkezi Anadolu Yakasında Bulunan Karadeniz Konfederasyonu (KARKON) Yönetim Kurulu Siyasi Parti İl Başkanlıkları ve İlçe başkanlıkları Ziyaretleri Devam Ediyor.

Genel Başkan Sıtkı Ada ve nezaretinde Yönetimi Siyasi Parti İl Başkanlıkları ve İlçe başkanlıkları Ziyaretleri Kapsamında Gerçekleştikleri CHP İl Başkanlığı Ziyareti Oldu.

Karadeniz Konfederasyonu (KARKON) Yönetim Kurulu Üyelerinden Oluşan Heyet ile İstanbul CHP İl Başkanlığı'na Nezaket Ziyaretinde Bulundular.

KARKON Genel Başkanı Sıtkı Ada nezaretinde KARKON Genel Başkan Yardımcısı ve Engelli Meclis Başkanı aynı zamanda ÇANDEF Engelli Meclis Başkanı Birol Ekşi KARKON Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Harun Özdemir (Trabzon), KARKON Genel Başkan Yardımcısı Kemal Bektaş (Amasya), KARKON Kadın Kolları Başkanı Aysel Yedekçioğlu (Ordu), KARKON Denetleme Kurulu Üyesi Sarecattin Kostak (Giresun) KARKON Sanat Platformu Başkanı Muharrem Uğurlu (Bayburt) hazır bulundular.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu'nun makamında sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmelerde Karadeniz Konfederasyonu Genel Başkanı Sıtkı Ada; Karadeniz Konfederasyonu hakkında geniş bilgi sunumu yaparak, KARKON yönetiminin ve ekip arkadaşlarının komisyonların başta Aile ve Politikalar Bakanlığı AB -KOSGEB ve yerel belediyeler üniversiteler ile yürüttükleri ve gerçekleştikleri projeler ile ilgi bilgi verdi.

KARKON Yönetiminin çalışmaları arasında yer alan Sosyal Sorumluluk Projeleri başında büyük illere göçü önlemek amacında "Haydi Köyümüze Geri Dönelim" teşvikli yatırım projesi, Uluslarası örneği olan ve içerisinde iki üniversitenin yerel Belediyelerin Bakanlığın ortak hizmetler ve geliştirmesinde yer alacakları “Engelli ve Yaşlılar Eğitim Köyü Projesi ," "Haydi Köyümüze Geri Dönelim" projesi hazırlayıp, ilgili bakanlıklardan destek sağladıklarını, büyük kentlerde yaşayıp, köyüne dönenlere, inek, petek, koyun desteği sağlanacağını söyledi.

Başkan Ada, ayrıca İstanbul’a eğitim için gelen gençlere gelenek ve göreneklerini unutmamaları için çeşitli etkinlikler yapacaklarını sözlerine ekledi. Başkan Ada: “Projelerimizi daha geniş ve kapsamlı olarak tanıtım ve fikir alışveriş yapmak amacında yönetim kurulumuz olarak siyasi parti başkanlıklarımızı ve ilçe başkanlıklarımızı makamlarında ziyaret kararı aldık. KARKON'nun kapısı ve gönlümüz tüm siyasi partilere açık. Diğer Partilerimizin il başkanlıkları ve ilçe başkanlıklarını da ziyaret edeceğiz.” Dedi.

KARKON Engelliler Komisyonu ve Genel Başkan Yardımcısı ve ÇANDEF Engelli Meclis Başkanı Sayın Birol Ekşi ise İstanbul CHP İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun Ataşehir İlçesinde çalışmalarımızı yakından bilmektedir aynı zamanda Ataşehir Engelliler Derneği Kurucu Başkanlığı görevini de yürüttüğünü "Engelsiz Ataşehir" projemiz Su İç Destek Ol Kampanyamız Gönül Köprüsü Projeleri ile Artvin Hopa Giresun Çankırı Çerkeş Malatya Bayburt illerimize Ataşehir Belediyesi Katkıları ve işbirliği içinde ihtiyaç sahibi engelli öğrenci kardeşlerimiz ve bireylerine yapılan medikal ve protez desteklerine örnek vererek çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti. Diğer Genel Başkan Yardımcıları da kendi illeri hakkında Başkan Kaftancıoğlu’na bilgi verdiler.

CHP İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu ise KARKON’UN ziyaretinden ötürü duyduğu memnuiyetini ifade ederek, KARKON gibi köklü ve geniş yelpazeye sahip olan konfederasyonun yaptığı projeleri yakından bilgi alarak ilerleyen günlerde birlikte de çalışmalar yapılabileceğini ifade etti. Başkan Kaftancıoğlu: “Birliğimiz ve beraberliğimizin çok sıkı tutulması önemli. Özellikle İstanbul’da içi boş derneklerin çoğaldığını görüyoruz, bu faaliyetlerini laiki ile yapan köklü ve saygın dernek, federasyon, konfederasyonları da etkiliyor. Siz değerli başkanlarımızdan böyle bir boşluğa meydan verilmemesi hususunda ricada buluyoruz. İnanınki bizleri günde kaç tane dernek federasyon yeni yeni isimlerini duyduğumuz kurumlar arıyor. Sizlere ulaştığımızda ise ya tanımadığınızı yada sizlerden ihraç olmuş veya bir türlü ayrılmış grupların yeni bir il adı altında kurulmuş oldukları haberleri bizleri üzüyor. İlçe belediye başkanlarımızda bu konuda mustarip olduklarını biliyoruz, Sizler gibi köklü ve geniş yelpazeye yayılmış konfederasyonlarımız federasyonlarımız il derneklerimiz bugün olduğu gibi içleri dolu, sosyal sorumluluk kapsamlı projelerle de ilçe belediyelerimize gitmiş olsalar rahatlıkla belediye başkanlarımızdan destek ve katkı görürler. Ama ne yazık ki yeni bir dernek kuranlarımız belediye başkanlarımızı buldukları yada karşılandıkları yerlerde açıktan para bile talepleri oluyor , bu olaylar illerimizin adını da zedelemiş oluyorlar. Mesela ben aslen Orduluyum, Ordu ili adı altında büyük bir proje ile gelen olsa seve seve destek olurum ama Ordu ilini kullanıp menfaat sağlamak amacında bulunanların ilk karşısına kadın halim ile ben çıkarım.” Dedi.

KARKON yönetimi bu tür ziyaretlerinin süreceğini belirtti.