Tek liste ile gidilen konreye  AK parti ve CHP milletvekilleri de katıldı Kongre sonucunda mevcut başkan Osman Çakır, dördüncü dönem için üyeleri oylarıyla yeniden başkanlığa getirildi. Divan başkanlığını RİDEF Başkanı Recep Albayrak, katip üyeliklerini İlyas Çakır, Murat Ustaoğlu yaptı. 

Rizeliler Derneği’nin kongresine siyasetçilerin, daire müdürlerinin ilgisi büyüktü. AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, Mehmet Akif Yılmaz, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz, Diyarbakır DİSKİ Genel Müdürü Ahmet Karadağ, İŞ-KUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, eski milletvekili Eyüp Ayar, TÜMSİAD şube başkanı Abdulkadir Yılmaz, Kocaeli Trabzonlular Derneği Başkanı Sami Dumruşoğlu, KOÜ Öğretim üyesi Prof.Dr. Bekir Çakır, KOÜ Diş Hekimli Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Emre Özel, Körfez Karadenizliler Derneği Başkanı Hasan Yazıcı, davetli misafirlerle birlikte yaklaşık 500 kişi kongreye katıldı.

“BİNAMIZI YAPMAK İSTİYORUZ”

Kocaeli Rizeliler Derneği Başkanı Osman Çakır, geçmişte derneğe emeği geçenlere teyekkür etti, vefat edenlere Allah’tan rahmet diledi. Çakır, hemyerilerinin desteğiyle, üyelerin sosyal etkinlikleri yapabileceği dernek binasını hayata geçirmeyi planladıklarını anlattı, “Rize’mize sevgi ile bağlı olan insanlarımızı, bir araya toplamak, demlikte çayımızı, kemençemizi, tulumumuzu yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

HÜRRİYET: “SİZLER GİBİ SIRADAN İNSANLARIZ”

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan da konuşmasında, “STK’lar güçlü olursa insanlar da güçlü olur. Siyasi hırsları bir kenara bırakıp, gerçekten vicdanla dokunabiliyorsak en önemlisi de budur. Görev alan arkadaşlarımdan ricam var. Bazı sıkıntılar var. Özerk bütçesi yok. İlde kim güçlüyse ya belediye veya siyasi partilere yaslanmak zorunda kalıyor. Kendi içlerinde yarışma yapıyor. Sizlerin talep etmeniz lazım. Bizler milletvekiliyiz ancak, sıradan sizler gibi insanlarız. Bize düşen ne varsa, hangi partiye oy verirseniz verin, bana düşen ne olursa tüm Rizeli hemşerimin yanında olmaya hazırım. Elimden geldikçe sizlere yardımcı olmaya hazırım” şeklinde konuştu.

“HEMŞERİMİZLE OLMAKTAN MUTLUYUZ”

“Bu ülkenin sorunlarını biliyoruz, bu ülkeye hizmet etmek istiyoruz” diyen AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, “Sizlerin görevi dernekçilik insanına, hemşerisine yardım etmek, sahip çıkmak demektir. Bir zamanlar ben de yönetimdeydim. Siyasi görüşlerimiz farklı olsa da, kavga ediyorsak orada her şey bitmiş demektir. Hemşerilerimizle beraber olduğumuz için mutluyuz” dedi.

KATIRCIOĞLU, BAŞARILAR DİLEDİ

AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu da şunları söyledi: “Annem Trabzonlu, babam Kastamonulu. Karadeniz’in o dik yamaçlarını iyi bilirim. Valide analarımızın bu ülkeye yaptığı hizmetlerini biliyoruz. Biz biriz beraberiz. Nerde doğdumuzun önemi yok. Önemli olan bu bayrağa, bu vatana sahip çıkmak. Yönetime başarılar diliyorum”

Kongre sonunda Rizeliler derneği yönetimi şu isimlerden oluştu: Osman Çakır, Ahmet Karadağ, Ahmet Yıldırım, Ali Saroğlu, Ali Çakır, Bülent Karadağ, Bünyamin Tanta, Ekrem Kumuşoğlu, Ercan Adem Kandemir, Erkan Bakırcıoğlu, Erkan Saroğlu, Fikret Ergün, Hasan Bostan, Hayrettin Olgun, Hüseyin Demirkol, İbrahim Karaman, İsmet Temizel, Kadir Özer, Muhammet Yılmaz, Muharrem Hicri Güneş, Murat Özkaraaslan, Mustafa Yılmaz, Nuri Sancak, Osman İsmet Demir, Ramazan Bozdağ, Resul Şan, Sedat Köse, Sefer Şan, Serdar Eren, Süleyman Çiftçi, Yasin Kara, Yaşar Fındıkçı, Yaşar İtmiş