Ankara Rizeliler Derneği, Ankara Beysukentte Dr.İmdat Beyazpınar’ın mülkiyetinde olan ve kullanım hakkını Ankara Rizeliler Derneğine tahsis ettiği Konukevi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Ankara Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Ecehan, Kırıkkale Balşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, Ankara Rizeliler Derneği kurucu onursal Başkanı Fatih İslam Karaoğlu ile üst düzey bürokratlar ve Ankara’daki Rizeliler ’in katılımlarıyla kahvaltılı olarak yapılan organizasyonla Hayati Yazıcı tarafından hizmete açıldı.

Açılışta Dernek Başkanı İdris Kansızoğlu, tüm Rizelileri kucaklayan derneğimizin bütün faaliyetlerinde kurulduğu günden beri yanımızda olan desteklerini bizden esirgemeyen Sayın Hayati Yazıcı’ya teşekkür etti. 2014 yılında kurulan Ankara Rizeliler Derneği’nin bu güne kadar Kızılay’da dernek merkezini, Hamamönü’nde Rize konağını, Subayevlerinde dernek çay evini ile gerçekleştirilen tüm faaliyetlerden bahsederek bugün de açılışı yapılan konukevinin tüm hemşehrilerine hayırlı olmasını diledi. Başkan Kansız Çubuk ilçesinde çalışmaları tamamlanmak üzere olan ve Rizelilerin kullanımına sunulacak olan piknik alanları ile diğer tüm aktivitelerin yapılacağı Rize Köyü projesinin de yakın zamanda hizmete gireceğini belirtti. Başkan Kansız, dernek yönetimi olarak bugüne kadar hemşehrilerimize kazandırdığımız kazandıracağımız tüm hizmetlerin Rizeliler için olduğunu ifade etmiş açılışımıza katılan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum dedi.

Açılışa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan YardımcısıHayati Yazıcı ise “bu tür faaliyetler ve organizasyonlar ile kazandırılan mekanların başta hemşehrilerizin birlik ve beraberlik içerisinde olmaları için çok önemli. Gençlerimizin örf, adet ve geleneklerimizin pekiştirilmesi açısından önemli. Ankara Rizeliler Derneği Başkanı İdris Kansızoğlu ile dernek kurucu onursal başkanı Fatih İslam Karaoğlu ile dernek yönetimini bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar, yapılacak faaliyetler ile gerçekleştirecekleri projeler ile ilgili olarak her türlü yardım ve desteğimizi esirgemedik esirgemeyeceğiz.”

Konuevini Ankara Rizeliler Derneğine tahsisi eden Dr. İmdat Beyazpınar ile emeği geçen herkese teşekkür ederek tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını dileyen Yazıcı Konukevinin açılışını gerçekleştirdi.

Programın sonunda Dernek Yönetimi, Hayati Yazıcı, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Ecehan, Kırıkkale Bahşılı Belediye Başkanı İbrahim Uyar ile dernek kurucu ve onursal başkanı Fatih İslam Karaoğlu’na bu güne kadar Ankara Rizeliler Derneğine yapmış oldukları yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verildi