Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında olması muhtemel kar yağışı ve buzlanmaya karşı 17 ilçede 285 personel ve 83 iş makinesiyle hizmet verecek. Kış hazırlıkları kapsamında 400 ton tuz ve 300 ton soğuk asfalt alındı.
Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, vatandaşların kış aylarını sorunsuz bir şekilde geçirmesi için başlattığı hazırlıkları tamamladı. 4’ü merkez 17 ilçede 285 personel, 83 iş makinasıyla hizmet verecek. Kış hazırlıklarına ilişkin bilgi veren Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanı Kendal Okutucu, Diyarbakır’daki 6 bin kilometrelik yol ağında kış aylarında sorun yaşanmaması için hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, çalışmaları ilçe belediyeleri ile koordineli bir şekilde yürüteceklerini ifada etti. 17 ilçede 285 personel ve 83 iş makinesiyle kar ve buzlanmaya karşı mücadele edeceklerini kaydeden Okutucu, merkez ve kırsal ilçelerde oluşabilecek acil durumlara karşı 26 adet greyder, 16 adet JCB kepçe, 15 adet kar küreme ve tuzlama aracı, 4 adet dozer ve 8 adet loder ile müdahale edeceklerini söyledi. Okutucu, ayrıca buzlanmaya karşı 400 ton tuz ve yama yapmak için 300 ton soğuk asfalt aldıklarını dile getirdi.

“Taleplere hızlı karşılık vereceğiz”
Karla mücadele kapsamında özellikle kırsal ilçelerdeki vatandaşların mağdur olmaması için Büyükşehir Belediyesi iletişim numaralarından kendilerine ulaşılabileceğini ifade eden Okutucu, vatandaşların talebine en hızlı şekilde karşılık vereceklerini söyledi.