AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Sur, Nusaybin, Cizre ve Silopi’de sokağa çıkın baskısı yapıldığında Kürt kardeşlerimiz sokağa çıksaydı ağır bedeller verilirdi. Ama halk bir kere daha ‘Benim yerim Türkiye. Hadi silahınızı alın gidin’ diye cevap verdi” dedi.
Erdemliler Hareketi Diyarbakır Şubesi’nce, “15 Temmuz ve Devletin Yeniden Yapılanması” konulu konferans düzenlendi. Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen konferansa, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, kanaat önderleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Konferans, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, katılımcılara, 15 Temmuz darbe girişimine karşı vatandaşların direnişini konu alan “Ben Türkiye’yim” adlı video izletildi.
Konferansta konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, çözüm sürecinin tarihi bir şans olduğunu ancak terör örgütü PKK’nın bunu kendi eliyle yok ettiğini belirterek, özetle şu ifadelerde bulundu:
“PKK’yı, askerimiz ve polisimizin gücüyle beraber bir yıldır inanılmaz çalışmalar yaparak oyun dışına attık. Ama PKK’yı oyunun asıl dışına atan millettir. Geçen yıl Diyarbakır’ın Sur, Mardin’in Nusaybin, Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde devlet sokağa çıkma yasağı koyduğunda, bunların ısrarla sokağa çıkın baskısı yaptı. kardeşlerimiz sokağa çıksaydı, ağır bedeller verilirdi. Ama bu halk bir kere daha ‘Benim yerim Türkiye, hadi silahınızı alın gidin’ dedi. Onlar da bunları hazmedemedikleri için sürekli Kürtlere hakaret ediyorlar. Hani siz Kürt hareketiydiniz ne oldu? Unutmayın bu örgüt asla Kürt hareketi olamaz.”