TOBB ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından Sur ilçesindeki okullarda okuyan öğrencilere kaban yardımı yapıldı.
TOBB ve DTSO ortaklığında her yıl düzenli olarak yapılan ilköğretimlere eğitim yardımları, DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Aslan, Yönetim Kurulu Üyeleri Şeyhmus Mete, Hüsnü Pervane ve Vedat Özkeskin’in katılımıyla Ziya Gökalp İlköğretim Okulu’nda start aldı.
Her yıl ihtiyacı olan okulların seçilmesiyle gerçekleştirilen yardımlarda, bu yıl belirlenen üç okulda, toplam bin 200 öğrenciye kaban dağıtıldı. Kampanya çerçevesinde Ziya Gökalp, Tevfik Fikret ve İsmetpaşa ilkokulları ziyaret edilerek, öğrencilere kabanları DTSO yönetim kurulu üyeleri tarafından teslim edildi.
DTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Aslan, “Geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimiz, ekonomik problemlerden dolayı maalesef eğitim ve öğretim hayatlarında çok ciddi olanaksızlıklarla karşılaşıyorlar. Bizler, Ticaret ve Sanayi Odası olarak, çocuklarımıza bir nebze de olsa yardımcı olabilmek amacıyla bu kampanyayı sürdürüyoruz. Amacımız, diğer sivil toplum kuruluşlarını da harekete geçirerek, halkımızın farkındalığını arttırmak ve bu kampanyaya destek olmalarını sağlamaktır” dedi.
Aslan, ileriki dönemlerde de yardım kampanyalarını sürdüreceklerini kaydetti.