Diyarbakır’da bir özel okul, öğlen yemeğinden arta kalan yiyecekleri, Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağına bağışlama kararı aldı.
Diyarbakır’da geçtiğimiz yıl açılan özel bir okul, anlamlı bir kampanyaya imza attı. Öğrencilere her öğlen yemek veren okul, buradan arta kalan yiyecekleri, hayvanlar için kullanma kararı aldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağı ile protokol imzalayan okul yönetimi, bundan sonra arta kalan tüm yiyecekleri, barınaktaki hayvanların yemesi için bağışlama kararı aldı.
Konu ile ilgili bilgi veren Özel Fehmi Aksoy Koleji Okul Müdürü Selahattin Karaaslan, belediyenin açtığı hayvan barınağına öğrencileri alarak gezi düzenlediklerini ve bu konunun o zaman akıllarına geldiğini söyledi. Karaaslan, "Okulumuzda 800 öğrencimiz var. Bu öğrencilerin yediği yemeklerden arta kalanları hayvan barınağındaki hayvanlara vermeyi teklif ettik. Barınaktaki yetkililer de teklifimizi olumlu karşıladı. Daha sonra onlarla aramızda protokol imzaladık. Her gün görevliler gelip bu artan yiyecekleri alıyorlar. Böylece yemekler çöpe gideceğine değerlendirilmiş oluyor. Bizim bunu yapmamızdaki amacımız bu dünyada bizim yaşamaya ne kadar hakkımız varsa, bu hayvanların da o kadar hakkı vardır. Bunu düşünüyoruz. Bölgedeki bütün okulları bilgilendirdik, diğer okullar da artan yemeklerini hayvan barınağına teslim edecekler" dedi.