Doğru bilgi sahibi olursanız, doğru düşünür, doğru iş, hareket, eylem, davranışta bulunursunuz. Kalbi, beyni, ruhu besleyen doğru bilgi edininiz. Herkesin bilgisini doğru diye saplanarak almayınız. Tahlil, çözümleme, araştırma, inceleme, değerlendirme yapınız. Bugün doğru düşünemeyenler, doğru bilgi edinemeyenler; aklını, zekâsını doğru kullanamayanlar, doğru hareket yapamamaktadır. Esfeli safilin durumuna düşmüşler! Kendilerine, ailelerine, millete, ümmete, insanlığa, varlığa çok büyük zararlar veriyorlar! Sözü, bilgiyi kimin verdiğine de öncelikle bakmalı. Yanlış insanlar doğru bilgi vermezler. Bugün kendi Esfeli safilin olan, adi, aşağılık kimseler büyük insanlara kötü söylüyorlar. Sultan Alpaslan, Osman Gazi, Orhan Gazi, Fatih, Yavuz, Kanuni, din- iman gibi herkesin muhteşem dediği insanlara, fikre çamur atıyorlar! Bunu unvanlı profesör olan adi alçaklarda söylüyor. Bu tamamen aşağılık, satılmışlık, alçaklıktır.

                Bu alçaklar, onların zamanında olsa tuvalete bile görevli olarak koymazlardı. Çünkü o zaman görevlendirilenler; doğru, dürüst insanlardı. Kanuni döneminde; Barbaros, Mimar Sinan, Ebussuud Efendi, Sokulu, Fuzuli, Baki gibi esaslı, asıl, yararlı insanlar görevdeydi. Bu insanlar 400 çadırlık bir obadan, 24 milyon kilometrekareye,  üç kıtaya ulaştılar. 13 milyonluk Türk nüfusu ile 250 milyonluk bir coğrafyayı hakça hukukla yönettiler. Şimdi taharet etmesini beceremeyen; bu adi kişiler, asıl ve esaslı büyük atalarını beğenmiyorsa, din- iman düşmanlığı yapıyorsa, bunlar o büyük ataların nesli değil gibime geliyor.

                İslam dini; ilim, irfan, bilim, sanat, meslek, insan olma, olgunlaşma, yararlı olma, önemli olma, değerli olma, iyilik yapma, hizmet etme, infak etme, yardım etme, âlemlerin Rabbi olan Yüce Allah’a kulluk etme, medeniyet, yetenek, beceri, çalışmak, iman- İslam yaşama dinidir. Irkçılık, bozuk felsefecilik, ideolojik sapkınlık istemez. İslam, tevazu, vakar, güzel ahlak, hakça ibadet, iyilik, şeytana aldanmama, nefse uymama dinidir. Din kutsaldır, ulvidir, mukaddestir, mübarektir, İlahi kaynaklıdır. Her çağa, zamana, mekâna, duruma, imkâna hitap eder. Dinamiktir. Durağan değildir. Her zamana göre hükmü vardır. “Hakkında nas- ayet, hadis, sünnet olmayan durumlarda, içtihat ve kıyas yapılarak, yeni çıkan olay, olgu, duruma karşı İslam dininin ruhuna uygun çözüm, çare, sorun çözme tekniği, yolu, hukuku bulunur. Ama hakkında kesin ayet bulunan konu hakkında içtihat, kıyas yapılmaz. Namaz, oruç, hac, zekât, alkol alma, hırsızlık yapma, kumar oynama gibi davranışlarının hükmü bellidir, açıktır, nettir.” “ Bu değerlendirmeleri yaparken, bugünlerde sap ile samanı birbirine karıştırıyorlar. Bunu da bilerek yapanlar var. Dinde güncelleme olmaz, diye çıkış yapanlar var. Zaten dinde hükmü olmayan konularda çözüm, çare arama var. Dinde ayet, hadis, sünnet olan konuda zaten icma, kıyas yapılamaz.”

                Bozuk felsefelerden, sapık ve akılsız ideolojilerden, kapitalizmden, Marksizm’den, Nazizm’den, Sosyalizmden, Maoizm’den, Darwinizim’den, Feminizmden, İslamcılıktan uzak kalmalı. Cahil cühela ve ham yobaz takımından, çıkar için cemaat, tarikat oluşturan, şirketleşen, holdingleşen,  haram yiyicilerden uzak durmalı. Bunlar İslam, İslamiyet karşıtı insan ürünü sapkın, bozuk, haksız hukuksuz düşüncesizliklerdir. Dini kendi çıkarına kullanan, istismar eden, suiistimaller yapanlardan da uzak kalmalı. Bu düşüncesiz sapık düşünce ve kişilerden uzak kalmalı. “Adam sahte bal, sahte, bozuk ürün satıyor! Reklamında inşallah, maşallah, Allah izin ederse, evvel Allah gibi laflar ediyor. Bu kendi bozukluğuna dini kullanması, aldatmada kullanması büyük alçaklık, adiliktir, şerefsizliktir.”  

                Bugün bu sapık ideoloji sahipleri dünyayı ele geçirmiş. Birleşmiş Milletler’in 5 daimi üyesi olmuş. Her birinin veto hakkı vardır. Bir tanesi veto ederse, istenilen karar çıkmamaktadır. Bunlar dünyaya en fazla silah satan, savaş çıkaran emperyalist, sömürgeci, bozuk ülkelerdir. Bunlar ABD, RUSYA, FRANSA, ÇİN, İNGİLTERE’DİR. Aynı zamanda bunlar dünyaya en fazla silah satan ülkelerdir. Dünyaya toplam silahın %49’unu ABD satmaktadır. Amerika’dan sonra Rusya, Fransa, Almanya, Çin, ispanya, İsrail, İtalya, Hollanda gelmektedir. Türkiye’de son 5 yılda silah satışını %145 oranında artırdı. Türkiye son 15 yılda 60 milyar dolar savunma için silah üretimine, icadına ayırdı. 600 farklı askeri materyal üretmektedir. Kısa zamanda 53 farklı ürün daha üretmek için 38 milyar dolar ayırdı. Çünkü sapıtmış saldırgan dünya en büyük düşmanlığı Türkiye’ye yapmaktadır. Bugün İslam dünyasını perişan etmek için; emperyalist, Siyonist, batıl batı binlerce terörist yetiştirip, İslam ülkelerini harabeye çevirip, mahvetmektedir! Bu işlerde materyalistler, komünistler, ırkçılar kullanıldığı gibi cemaat ve tarikatlarda mal, materyal gibi kullanılmaktadır. Dünyada İslamcı ( Müslüman anlamında değil) patentli 1,000 terör örgütü, komünist 1,000 terör örgütü, ırkçı binlerce terör örgütü vardır! Hepsi egemen şer güçler tarafından eşek, it, köpekten çok daha fena kullanılmaktadır! Hepside Müslümanların üzerine salınmış. Kendileri de her türlü yardımı yapmaktadır.

                Kur’ân ve sünnete, mezhebe bağlı olmadan İslam yaşanılmaz. Zira Kur’ân indirileli 1,400 yıl oldu. O zamandan din bilginleri İslam inanç ve yaşayışını bize aktaran, aracı olan mezhep imamları olmuş. Hadis imamları olmuş. Tefsir âlimleri olmuş. Bunlar olmadığında, 1,400 yıl önceki inanç ve İslam yaşayışını, sünneti, farzı bize aktaracak kişi kalmaz. O zamanda ibadetleri yapmak olanaksız olur. Şu anda hadis, sünnet, siyer, mezhep imamlarını ortadan kaldırdığımızda; Musevilik, Hıristiyanlık gibi bir ibadetsiz din kalır. İç ve dıştaki hainler bunu yapmaya çalışmaktadır. Şimdilerde reformcular, mezhepsiziler ortada cirit atmaktadır. Şerlerinden Allah’a sığınmalıyız.

Amelde mezhebimiz İmam-ı Azam Ebu Hanife Hazretleridir. Onu taklit etmek durumundayız. Yoksa 32 farzı bile yapamayız. Diğer ibadetleri de yapamayız. İnançta, akaitte imamımızda İmam- ı Mâtüridi Hazretleridir. Akla önem, değer verir. Aklın ve doğru bilginin dosdoğru kullanılmasını önerir. “İnsan aciz bir varlıktır. Yol göstericisi, kılavuzu, önderi, lideri, uyaranı olmadığında, günümüzdeki gibi hep şaşırır, sapıtır. İnsan akli, fiziki, dayanıklılığı itibarı ile öyle çok güçlü varlık değildir. Aldanır, kanar, sapıtır. Bir mikroba, bakteriye, virüse yenilip, bu dünyadan göçer.” Ehlisünnet âlimleri denen, din âlimlerinden azami ölçüde yararlanmadan, hak yolda yürümek biz cahiller için mümkün değildir.

                Ehlisünnetin akaitte iki kolu vardır. Biri Maturidi Mezhebidir. Diğeri Eş’ariyye Mezhebidir. Ama Maturidi aklı, doğru bilgiyi, delili- kanıtı, doğru düşünceyi daha çok kullanmaktadır. Hak 4 mezhebin dışında da doğru mezhepler var olmuş. Ama onların günümüzde cemaati kalmamıştır. Ya da onlara bağlı cemaat günümüze ulaşamamıştır. O mezhep imamlarından da yararlanmak gerekir. İmam Caferi doğru bir âlimdir. Ama bugün onun yolunda olduğunu söyleyen, bazı Şiiler, ona tam bağlı değillerdir. Daha başka yollara girenler bulunmaktadır.

İslam’da 7 büyük fıkıh âlimi, 12 imam da hak yolun yolcularıdır. Aralarında detayda bazı farklılıklar vardır. Kur’ân ve sünnette pek ayrılmazlar. Altı tane hadis bildiren âlimlerde büyük İslam âlimleridir.  Bu âlimleri İslam dışına atıp; ben mezhepsizim, Kur’ân’a uyarım, dersek; hiçbir şeye uyup, İslam ibadetlerini yapamayız. İslam dini günümüzdeki sapık, sapkın, sapıtmış İlahiyatçıların eline kalmış olsa idi, halimiz perişan olurdu! Eski zamanda da sapıtmış, sapık, şaşırmış, hain İslam âlimleri vardı. Ama o zaman sesleri bu kadar çıkmıyordu. Bugün şer odakları, devletler bu sapıtmışları İslam düşmanlığı yapmaları için desteklemektedir. Medyada dolaşıp, ileri- geri laf edenlerin çok büyük çoğunluğu din bozucuları fitneci, fesatçı, hainlerdir.

                İnsan, dinsiz- imansız, Allah tanımaz şekilde hayvan gibi yaşayamaz. Hayvan gibide demeyelim. Zira hayvanlar yaratıcısını bilir ve zikrederler. İnsan dosdoğru samimi âlimlerle, iyi, güzel arkadaşlarla dost olmalı. Din; insana, ekmek, su, gıda, hava, ısı, güneş, toprak, oksijen kadar lazımdır. “Âlimlerle, din ile iman ile insan yükselir, mertebe alır. Cahillerle, hainlerle dostluk kurarsan, bir eşek, it gibi kullanılan köpeğe dönülür! Hatta daha aşağı varlık olunur.” Edep, hayâ, güzel ahlak, din- iman yaşamak insanlık için en gerekli değerdir. Dinsiz insanda güzel karakter, huy, iyi alışkanlıklar olmaz. “İslam dini ana esasları, hükümleri koyar. Uygulamada uygulayıcı, gerçekleştirici İslam’ın ruhuna uygun hukuk oluşturur. İnsan, Kur’ân ve sünnetin, ilmin ruhuna uygun bilimsel, ilmi, hukuki kararlar verir. Daha çok bu kararları âlim, bilgin, bilge kişilerle, farklı dallarda olan yüksek uzman kişilerle verir.  İlahiyatçılarla, diğer dallarda yüksek uzman olan kişiler birlikte çalışarak,  her zaman doğruya ulaşmada daha yeterli olunur. İçtihat tek başına yapılabildiği gibi ortak yapılsa daha doğru, istikametli, isabetli kararlar ortaya çıkar.”

Kur’ân, sünnet, icma- içtihat, âlimlerin kıyası ile bilimsel, ilmi kararlar, hükümler verilir. Öyle günümüzde olduğu gibi herkes keyfine göre anlam çıkaramaz. Din İşleri Yüksek Kurulu oluşturulur. Zaten Diyanet Başkanlığı’nda oluşturulmuştur. Onların hükümleri daha doğru ve geçerli olur. Tarikatlar, cemaatler holdingleşmiş. Bozulmuş. Onlara uymak pek doğru olmaz. Pek çoğu da şer güçlerin kontrolüne geçmiştir. Bunların saçmalıkları yüzünden insanlar inançsızlığa kaymaktadır. Kadın’ın kişiliği yerine dişiliği tartışılmaktadır. Onur, şeref incitilip, kırılmaktadır. Bu saçmalıklara artık devlet son verdirtmeli. Cemaat ve tarikatlar artık denetime alınmalıdır. Ülkemizde örgütler denetimsiz kaldığından, 123 tane terör örgütü türemiştir. Zararlı olan örgüte asla geçit verilmemeli.