Düzce Belediyesi şehrin alt yapı sistemlerinde yenileme çalışmalarında hız kesmiyor. İçme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon ile diğer altyapı hizmetlerini yürüten Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, 2024 yılı başından bu yana yapılan çalışmaların raporunu paylaştı.

Düzce Belediyesi, şehir merkezi ve sorumluluk alanı içinde altyapı çalışmalarını sürdürüyor. Rutin çalışmalar ve anlık müdahalelerin yanı sıra yeni abonelikler, altyapı yatırımları ile tesis bakım, onarım çalışmalarına ilişkin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, 2024 yılı ilk 4 aylık süreçte yapılan işlerin raporunu yayınladı. Yeni hat çekim ile mevcut hatların yenilenmesini kapsayan raporda 4 bin 129 metre kanal açma, 2 bin 324 adet vidanjör hizmeti, 159 yeni su aboneliği, 185 yeni kanalizasyon bağlama hizmeti, 197 adet baca açma ve yükseltme işlemi, 389 kanalizasyon açma ve temizleme kayıtlarda yerini aldı.

Judoda 3 madalya Judoda 3 madalya

Altyapı yenileme işlemleri hızlandı

2024 yılı itibariyle altyapı yatırımlarına hız verilirken 2024 Ocak-Nisan aylarını kapsayan 4 aylık Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü raporunda yer alan yatırımlar ise; 3,8 kilometre yeni içme suyu hattı, 1,4 kilometre içme suyu hattı yenileme, 5,1 kilometre kanalizasyon hattı, 2,7 yağmur suyu hattı inşası oldu. Altyapı yatırımlarının yanı sıra arıza ve bakımların da zamanında yapıldığı çalışmalar kapsamında arıtma tesislerinin 44 kez düzenli bakımı yapılırken, toplamda 47 kanalizasyon arızası, 99 içme suyu arızasına anında müdahale edildi.