ABD’nin St. Louis kentinde siyahi bir şahsı öldürmekle suçlanan polisin beraat etmesinin ardından başlayan protestolar devam ediyor. Cuma gününden bu yana devam süren gösteriler diğer eyaletlere de sıçradı.

ABD’nin Missouri eyaletine bağlı St. Louis kentinde bir siyahi genci öldürmekle suçlanan eski polis memurunun beraat edilmesinin ardından protesto gösteri başladı. Üniversite kenti olan St. Louis’de protestoların ikinci gününde devam eden gösteriler bazı eyaletlere de sıçradı. Polise biber gazı ile saldıran protestocular polis araçlarına zarar verdi. Gösterilerde 42 kişi göz altına alınırken, 12 polis de yaralandı.

KONSER İPTAL EDİLDİ

Öte yandan, devam ede protestolar nedeniyle kentte güvenliğin sağlanamadığını kaydeden polis, konserlerde güvenliğin garanti edilemeyeceğini belirterek hafta sonu St Louis’de düzenlenecek konserlerin iptal edildiğini açıkladı.

Ünlü Rock müzik grubu U2 de güvenlik endişelerini gerekçe göstererek St. Louis’teki konserini iptal etti. U2 şarkıcısı Bono, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "St. Louis’te olanlar derinden üzüyor ve bu akşam programımızı iptal etmek zorunda kaldık" dedi.

Adalet Bakanlığı, konuyla ilgili yeni bir soruşturma veya dava açılmayacağını açıkladı.

(İHA)