Bangladeş, Rohingya Müslümanlarının evlerine güvenli bir şekilde geri dönmesine yardım etmesi noktasında BMMYK ile anlaştığını açıkladı.

Bangladeş, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile Rohingya Müslümanlarının dönüşüne yardım etmesi konusunda anlaştığını açıkladı. Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Hasan Mahmud Ali, yaptığı açıklamada Bangladeş ve Myanmar’ın 600 binden fazla Rohingya Müslümanının evlerine geri dönmesine yardım etme noktasında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile anlaştıklarını belirtti.

Myanmar’ın Arakan bölgesinde sürdürülen çatışma sebebiyle Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanların geri gönderilmesi ile ilgili Bangladeş-Myanmar arasında imzalanan anlaşmaya göre Rohingya Müslümanları 2 ay sonra evlerine dönmeye başlayacak.

Öte yandan, 25 Ağustos’tan bu yana 600 binden fazla Rohingya Müslümanı Bangladeş’e sığındı. Bangladeş’e sığınan Arakanlılar, kurulan kamplarda binlerce sorunla karşı karşıya kaldı. Arakanlılar, yeni yapılan anlaşmayla kalıcı bir çözüm olacağını umuyor.

(İHA)