Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Rusya ile son zamanlarda askeri kanatta ve diplomasi tarafında çok verimli diyalog gerçekleşiyor. Halep’te yaşanan insanlık dramının bir an önce sona ermesi ve burada insanları insani yardımlara erişmesi önemli" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, resmi ziyarette bulunmak üzere geldiği Moskova’da Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev ile baş başa ve heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi. Yıldırım ve Medvedev daha sonra ortak basın toplantısında kameraların karşısına geçti. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başbakan Yıldırım, bugünkü koordinasyonun geçmişe göre daha iyi durumda olduğunu ifade ederek, "Çünkü bölgede birden fazla ülke mevcut olduğu için burada diyalog olmazsa, koordinasyon olmazsa tatsız olaylar yaşanabiliyor. Rusya ile son zamanlarda askeri kanatta ve diplomasi tarafında çok verimli diyalog gerçekleşiyor. Halep’te yaşanan insanlık dramının bir an önce sona ermesi ve burada insanları insani yardımlara erişmesi önemli. Bunun için her iki taraf da büyük gayret gösteriyor. Özellikle terör gruplarının ayıklanması hayati öneme sahip. Bu konuda attığımız adımlar da var. Heyetlerimiz görüşmeleri yapıyorlar" ifadelerini kaydetti.
Türkiye’nin bölgedeki hedefinin DEAŞ başta olmak üzere PKK, YPG, PYG gibi terör örgütlerinin Türkiye’ye olan tehditlerinin önüne geçmek olduğunu kaydeden Başbakan Yıldırım, "Bir yandan da terör nedeniyle, iç savaş nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalıp Türkiye’ye sığınan mültecileri tekrar yaşadıkları topraklara geri döndürmek. Bunun için Fırat Kalkanı operasyonumuz devam ediyor. Bunun için bölgede ortak çalışmalarımız sürüyor. Suriye’deki bu sorunun düne göre çözüme daha yakın olduğunu düşünüyorum. Atılan adımlar, gösterilen gayretlerin bundan sonra da devam etmesini diliyorum" dedi.