Macaristan’da yaşayan Türk vatandaşlarının katılımı ile gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası programı büyük ilgi gördü.
Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen "Kutlu Doğum Haftası" programı büyük ilgi gördü. Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Budapeşte Türk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyona, Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Macaristan Başkanı Mehmet İnceoğlu, Macaristan Türk İslam ve Kültür Derneği, Yaşayan Anadolu Vakfı, bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra Macar misafirler katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Macaristan Din Hizmetleri Koordinatörü Hüseyin Lütfi Ersoy ve Yaşayan Anadolu Vakfı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı, Yunus Emre Enstitüsü Budapeşte Türk Kültür Merkezi Müdürü Yakup Gül’ün konuşmasıyla başladı. Bu konuşmanın ardından Fatih Camii eski İmam-Hatibi, Diyanet Mushafları İnceleme Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Kur’an-ı Kerim’den ayetler okudu. Daha sonra Hz. Muhammed’i (s.a.v.) anlatan film misafirler tarafından ilgiyle izlendi. Gösterilen filmin ardından dünyaca ünlü Fransız Şair Victor Hugo’nun Hz. Muhammed için yazdığı ve peygamberi metheden şiir Türkçe olarak Sefa Berk, Macarca olarak ise Arife Yeşilöz tarafından okundu. Okunan şiirin ardından Müslümanlıkla şereflenen ve Hasan ismini alan 15 yaşındaki Macar öğrenci ilahi söyledi.
Gece, Osman Şahin’in verdiği “Hz. Peygamber, birlikte yaşama ahlakı ve hukuku” başlıklı, Hz. Muhammed’in örnek kişiliğini anlatan konuşmayla son buldu. Gecenin sonunda misafirlere, Peygamber Efendimizi temsilen gül dağıtıldı, Türk tatlıları ikram edildi.