Türkiye’deki Bulgaristan vatandaşlarının önümüzdeki Pazar günü yapılacak seçimlerde oy kullanmasını istemeyen aşırı milliyetçiler Türkiye sınırında eylem yapıyor.

Kapıkule Sınır Kapısının Bulgaristan tarafındaki Kapitan Andreevo gümrüğüne giden yolda toplanan aşırı milliyetçi ATAKA, Bulgaristan’ın Kurtuluşu İçin Ulusal Cephe (NTFS) ve İç Makedon Devrimci Örgütü Partisi (VMRO) üyesi bir grup, Türkiye’den Bulgaristan’a gelen otobüslerin geçişlerine izin vermeyeceklerini belirtti.

Türkiye’de ikamet eden ve çifte vatandaşlığa sahip olan Bulgaristan vatandaşlarının önümüzdeki Pazar günü yapılacak genel seçimlerde oy kullanmalarını istemediklerini belirten eylemciler, oy verme işlemini sona erinceye kadar sınır kapılarında nöbet tutacaklarını söyledi.

Kapıkule’nin karşısındaki Kapitan Andreevo, Hamzabeyli’nin karşısındaki Lesovo ve Dereköy Sınır Kapısı’nın karşısındaki Malko Tırnovo’da devam eden Bulgar milliyetçilerin yol kapatma eylemleri yerel yönetimlerin yasal izin vermemesine rağmen devam ediyor.

NTFS Partisi lideri Valeri Simeonov, Türkiye sınır kapılarından sadece otobüslerin geçişlerini engelleyeceklerini, diğer araçların ülkeye girmesine karşı olmadıklarını kaydetti.

TÜRKİYE SINIRINDAKİ EYLEMLER SEÇİM MALZEMESİ YAPILIYOR

Aşırı milliyetçi çizgideki ATAKA, NTFS ve VMRO partilerinden oluşan Vatansever Birliği, Türkiye sınırında gerçekleştirdiği yol kesme eylemlerini Pazar günü ülkede yapılacak erken seçimler öncesinde seçim propagandası olarak kullanıyor. Sınırdaki eylemlerden çekilen video görüntülerden seçim klibi yapan milliyetçi partiler, yandaşlarına seslenirken "Bulgaristan’ı ve Avrupa’yı koruduklarını" savunuyor.

ATAKA, NTFS ve VMRO partilerinden oluşan Vatansever Birliği üyeleri geçtiğimiz Salı günü de seçimlerde Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşların ülkelerine gelip oy kullanmalarını istemediklerini belirterek eylem yapmıştı. Ellerinde Bulgar bayrakları taşıyan gruplar yola zincir çekip, araç lastikleriyle kapatmıştı.

(Nahit Doğu / İHA)