Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşme sona erdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ilki Azerbaycan’da düzenlenen Avrupa Oyunları’nın açılışına katılmak için gittiği Bakü’de Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerçekleştirdiği görüşme sona erdi. Erdoğan’ın Bakü’de kaldığı Four Seasons Oteli’nde gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 2 buçuk saat sürdü.
Görüşmenin ardından liderler herhangi bir açıklama yapmazken, Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan ve Putin, Bakü’de yaptıkları görüşmede ikili ilişkileri ele almanın yanı sıra uluslararası konularda da görüş teatisinde bulundular. İki lider, enerji başta olmak üzere iki ülke arasında çeşitli sektörlerdeki işbirliğinin, ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ve ticaret hacminin artırılması gerektiğini vurguladılar. Suriye, Ukrayna, Kırım meseleleri ile Tatarların durumunun da Erdoğan ve Putin’in masaya yatırdıkları konular arasında yer aldığı öğrenildi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşme ile birlikte Azerbaycan temaslarını sonlandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye dönmek üzere otelden ayrılarak Uluslararası Haydar Aliyev Havalimanı’na gitti.