AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen, Hocalı katliamının acısının ilk günkü tazeliğini koruduğunu vurguladı.
AK Parti Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanlığı’nca, Hocalı katliamının yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yapıldı. Parti binasında yapılan açıklamada konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen, Ermenilerin ve Ermenilere destek olan Sovyetler Birliği’nin yaptıklarının insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara karşı işlenmiş bir suç olduğunu belirterek, “Geçen yıllar içerisinde o kara gecede yaşananlar uluslararası kuruluşlar ve Batı tarafından görmezden gelinmiştir. Oysa Hocalı’da yapılan katliam Azerbaycan’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere, tüm insanlık nezdinde işlenmiş bir suçtur. Masum bir insana kıymak inancımıza göre suçların en büyüğüdür. Hocalı’da zulme maruz kalan kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissetmiştir ve bu acı ilk günkü tazeliğini korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir” dedi.
“KATLİAM YAPMANIN MAZERETİ YOKTUR”
Türkiye ve Azerbaycan’ın bugüne kadar “Bir ananın iki oğlu” olarak ilişkilerini sürdüklerini ve bundan sonra da sürdürmeye devam edeceklerini anlatan Evsen, şunları kaydetti:
“AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları olarak yurt içi ve yurt dışındaki tüm teşkilat üyelerimizle birlikte 26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı’da yapılan katliamı kınıyoruz. Bizim için dün Srebrenitsa’da, Halepçe’de, bugün Hama’da, İdlip’te, Türkmen Dağı’nda yaşananlar neyse tam 24 yıl önce Hocalı’da yaşananlar da aynıdır. Bugün haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle Hocalı’daki zihniyet birebir aynıdır. Yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiçbir mazereti yoktur. Uzak yakın fark etmeden gönül coğrafyamızda yaşanan her olay, AK Parti olarak bizlere insani ve vicdani sorumluluklarımızı tekrar tekrar hatırlatmaktadır. Hocalı katliamında vefat edenleri rahmet ve dua ile anıyor, bu vesile ile yakınlarına, Azerbaycan halkına tekrar başsağlığı diliyoruz.”