İsrail mezaliminde dün Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde aralarında gazetecilerin de olduğu 163 kişi yaralandı

Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ilan etmesini protesto etmeye devam Filistinlilere İsrail işgal güçleri yine sert müdahale etti. Toplamda 163 kişi yaralandı.

Filistin Kızılay yetkilileri, Bata Şeria’da Filistinli gençler ve İsrail güçleri arasında çıkan çatışmalarda 66 Filistinlinin yaralandığını açıkladı. Batı Şeria’da 5 kişinin gerçek mermiyle, 8 kişinin de plastik mermiyle yaralandığı belirtildi. 35 kişinin ise göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendiği kaydedildi.

El-Bire Şehri’nin kuzey kesimindeki El-Mahkeme kontrol noktasında 5 gündür devam eden çatışmalardaysa 6 kişinin yaralandığı belirtildi. El-Halil’de ise gösterileri takip eden kameraman Nasır Eş-Şuyuhi’nin omuzundan kurşunla yaralandı.

Tulkarim’deki çatışmalarda da Filistinli bir gencin gerçek mermiyle ayağından ve bir başka gencin de domdom kurşunuyla omuzundan yaralandığı bildirildi. Nablus kentinde Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında birkaç noktada çatışmalar yaşandı. Filistinli gençler Havara kontrol noktası yakınlarında otomobil lastikleri yaktı ve işgal askerlerine taşla kaşılık verdi.

Gazze Şeridi’nin doğusunda ve kuzeyinde sınıra yakın bölgelerde düzenlenen gösterilere işgal güçleri gerçek mermi, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla müdahalesi sonucu 97 Filistinli yaralandı.

(Muhammed Rabah/İHA)