Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Krempark AVM arkasındaki Özel İdare ve Maliye arsalarının yeşil alana dönüştürülmesi ve bazı şahıs arsalarına yönelik imar düzenlemesiyle ilgili spekülasyonları belgelerle cevap verdi.
Keleş, yaptığı açıklamada, Krempark AVM arkasındaki imar düzenlemelerinin 2001 yılından gelen ve yargıya intikal eden bir konu olduğunu anlattı. Mahkemenin geçmişte yapılan imar düzenlemelerini iptal ettiğine dikkat çeken Keleş, “O alanda şahıslara ait arsalarla ilgili imar düzenlemesini mahkeme kararı gereği yapmak zorundaydık ve yaptık. Eğer imar düzenlemesi yapmasaydık, hukuka aykırı davranmış olurduk” dedi.
Keleş, Özel İdare ve Maliye arsalarının, önceki Vali döneminde yeşil alana dönüştürülmesi ve buraya Kent Müze Parkı yapılması konusunda karar alındığını hatırlatarak, “Devlette devamlılık esastır. Biz kamu arsalarını ticari alandan, yani ranttan çıkartıp, halkın kullanımı için yeşil alana dönüştürüyoruz. Böyle bir uygulama takdir edileceği yerde yapılan itirazları anlamakta güçlük çekiyorum. Düzce’nin betonlaştığı iddia edilirken, belediye olarak yeşil alan varlığının artırılmasında nasıl bir sakınca olabilir ki?” diye konuştu.
Keleş, belediye meclisi ve encümeni tarafından yapılan tüm işlemlerin hukuka uygun olduğunu vurguladı, “Öküz altında buzağı arayanlar var. Kimse boşuna heveslenmesin” dedi.
Keleş, sonrasında basının sorularını yanıtladı.