Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Yedigöller yolu ve Diyanet Vakfına ait 5 katlı binanın ve etrafındaki arazinin yaşlı, engelli bakım ve eğitim aynı zamanda aşhane olacak şekilde faaliyete geçmesi taleplerini Bakan Faruk Özlü’ye iletti.
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, beraberinde İlçe Kaymakamı Furkan Sancaktutar, İGM üyesi Hüseyin Yılgın ile birlikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’yü makamında ziyaret ettiler. Samimi bir ortamda geçen görüşmede Yığılca ile ilgili projeler masaya yatırıldı. Öncelik durumuna göre, bir an evvel hayata geçmesi gereken projeler öne çekildi.
Başkan Yiğit, “Öncelikli olarak Yığılca’mızın dağında, köyünde, ilçe merkezinde yapılan her hizmette, çakılan her çivide Bakanımızın, vekillerimizin ve İl Başkanımız Hikmet Keskin Bey’in emekleri olduğunu asla inkar etmiyoruz. AK Parti hükümetimizin atılımları ile ilçemizde son yıllarda önemli atılımlar yapmış ve ilçe adeta yeniden inşa edilmiştir. Sayın Bakanımızdan iki konuya öncelik verilmesi hususunu aktardık ve mutabık kaldık. İlk olarak ilçenin ve bölgenin özlemi olan Yığılca-Yedigöller yolunun yeniden yapılması ve ilçenin turizm yönünden canlandırılması, ikincisi hem ilçeye hem de bölgeye hizmet verebilecek Diyanet Vakfına ait beş katlı binanın ve etrafındaki arazinin yaşlı bakım, engelli bakım ve eğitim aynı zamanda aşhane olacak şekilde faaliyete geçmesi. Her iki konuda da Sayın Bakanım çalışmaların başlatılması talimatını verdi. Düzce-Yığılca-Alaplı yollarının bir an evvel bitirilmesi konusunda görüşüldü” dedi.
Verimli ve yararlı bir görüşme olduğunun altını çizen Başkan Yiğit, “Gecemizi gündüzümüze katarak hizmet üretme noktasında hiç zaman kaybedecek vaktimiz yok. Bu nedenle bol bol proje üretmemiz gerektiğinin altını çiziyorum” diyerek sözlerini tamamladı.