Düzce Belediye Meclisi kararıyla, kısa bir süre önce açılışı yapılan Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki 400 kişilik büyük salona, Düzceli sanatçı Celil Yağız’ın adı verildi.
Düzce Belediye Meclisi Aralık ayının ilk toplantısında önemli bir karara imza attı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, kısa bir süre önce açılışı gerçekleştirilen Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki 400 kişilik çok amaçlı salona, aniden rahatsızlanarak hayata veda eden, tiyatro, dizi ve sinema sanatçısı Celil Yağız’ını adını verdi.
Celil Yağız kimdir?
Düzceli tiyatro, dizi ve sinema sanatçısı Celil Yağız 1947 yılında Düzce’nin Büyükaçma köyünde dünyaya geldi. Yağız, Tiyatro-Sinema-Fotoğraf sanatçısı- Konuşma eğitimi uzmanı-Seslendirme sanatçısı olarak Devlet tiyatrolarında 4 yıl çalıştı. İzmir devlet senfoni orkestrasında misafir sanatçı olarak görev yaptı.
Celil Yağız 2005 yılında Düzce Şehir Tiyatrosu ve Düzce Belediyesi Sanat ve Bilim Akademisi’nin kurulmasına öncülük etti. Şehir tiyatrolarının, sanat ve bilim akademisinin genel sanat yönetmenliğini yaptı. İstanbul L.C.C Tiyatro okulunda Muhsin Ertuğrul ve Haldun Taner’in öğrencisi olarak 45 yıl Tiyatro-Sinema sanatıyla uğraştı. Tek kişilik oyunlarıyla tanınan Celil Yağız özellikle Kuvay-ı Milliye ve Nutuk oyunlarıyla tiyatro severlerin gönlünde taht kurdu. TRT dizilerinde oynayan Yağız son olarak İpsiz Recep dizisindeki performansı ile dikkat çekti. Ülke çapında çeşitli sahnelerde çalışan Celil Yağız 5 Ocak 2014 tarihinde yakalandığı ani hastalıktan kurtulamayarak hayatını kaybetti.