AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Düzce Üniversitesinde ’Büyük Anadolu Aklı’ konulu konferans verdi.
Düzce Üniversitesi Akademik Koordinasyon Topluluğu (ÜNİAK) tarafından düzenlenen “15 Temmuz ve Büyük Anadolu Aklı” konferansına AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk konuşmacı olarak katıldı. Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Ak Partili yöneticiler, üniversitenin akademik personeli ve öğrenciler katıldı.
15 Temmuz ekseninden Osmanlı’dan günümüz Türkiye’sine ve Türkiye’nin geleceğine kadar birçok konuya ışık tutan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “ Dünyanın jeopolitik merkezi Türkiye’dir. Dolayısıyla 100-150 yıldır bu coğrafyada yaşananları, zulümleri, mücadeleleri bu açıdan bakmak gerekir. Bugün dünya kaosta bir denge kurmaya çalışıyor. Anadolu’yu, Mezopotamya’ya egemen olan dengenin başat unsuru olacaktır. Bundan dolayıdır ki 1. Dünya savaşı bitmemiştir. 15 Temmuz da Türkiye’yi işgal etme, ele geçirme organizasyonudur. Batı ülkeleri bir araya gelerek Recep Tayyip Erdoğan’sız bir Türkiye için çalışıyor. Erdoğan’sız bir Türkiye ile mandaliter rejimi getirerek Batı’ya bağımlı kılınması esas alınıyor. Recep Tayyip Erdoğan bu coğrafyalar için stratejik güç ve şanstır” diye konuştu.
100 yıl önce Batı’nın Lozan ile yaptığı dayatmayı Misak-ı Milli’ye dönerek resti çeken Gazi Mustafa Kemal ile bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın Sevr dayatması yapan Batı’ya aynı şekilde Misak-ı Milli’ye döneriz restinin aynı amacı güttüğünü kaydeden Külünk, “ Batı bizi sıkıştırarak, Ankara çevresine hapsetmek isterken Türk Milleti 15 Temmuzda olduğu gibi bağımsızlığını ve milli iradesini hiçbir zaman hiçbir dayatmacı zihniyete kaptırmayacaktır” şeklinde konuştu.
Düzce Üniversitesinde ’Büyük Anadolu Aklı’ konulu konferansın ardından toplu fotoğraf çekimi ve hediyeler takdim edildi.