Akçakoca Belediyesi tarafından ilçedeki tüm okullara futbol, voleybol ve basketbol topu hediye dağıtıldı. Toplar Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici tarafından dağıtıldı.
Başkan Yemenici top dağıtım töreni esnasında okullarda yaptığı konuşmad, "Gençlik bizim için önemli. Çünkü gençlik, geleceğimiz demek. Bazı şeyleri öteleyebilirsiniz ama gençlik için yapılacak hiçbir hizmeti öteleyemezsiniz” dedi.
Amatör spor ruhunun çocuklara aşılanması gerektiğini de belirten Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, "Gelişim çağında sporla yakından ilgilenmeleri onların yanlış yerlere gitmelerinin önüne geçecektir. Spor, çocuk psikolojisine, fizyolojisine, anatomisine, onların ruh sağlığına ve beden sağlığına büyük katkılar sağlamaktadır. Akçakoca Belediyesi olarak biz bu noktada okullarımıza her türlü desteği sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz. Bu nedenle çocuklarımızı mutlaka sporla buluşturmamız lazım. Amacımız gençlerimizin sağlıklı bir şekilde spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak, kaliteli bir yaşam sürmesidir" diye konuştu.
Topların bir kısmının da önümüzdeki hafta okullara dağıtılacağı belirtildi.