Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran’la birlikte fındıkçıların sıkıntılarını masaya yatıran Saadet Partisi heyeti, geçtiğimiz günlerde İtalyan Tarımcılar Derneği Coldiretti’nin yaptığı açıklamalardan dolayı üzüntü duyduklarını belirtti.
İtalyan Tarımcılar Derneği Coldiretti tarafından geçtiğimiz günlerde Türkiye yetiştirilen fındığa yönelik yapılan açıklamalar sonrasında SP heyeti, Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran ile fındıkçıların sıkıntılarını masaya yatırdı. SP heyeti yapılan açıklamadan duyulan üzüntüyü dile getirerek, çiftçi kuruluşlarının algı operasyonlarına ve fiyatları aşağı çekmek için yaptıkları manipülatif açıklamalara karşı uyanık olması gerektiğini dile getirdi.
Ziraat Odası Başkanı Levent Başaran, “Fındık üreticilerinin sorunlarının giderilmesi için öncelikle ilgili kesimler bir araya gelmeli ve geniş katılımlı seminer ve çalıştaylar yapılmalı. Fındık üretiminin küçük ölçekli yapılıyor. Bunun önüne geçilmesi lazım. Bundan böyle ortak üretim ya da kiralama usulleriyle büyük ölçekli ve modern üretimin yapılması artık zorunlu olmalı. Bu konuda devletin teşvik edici politikaları hayata geçirmesi gerekiyor. Hastalıklara, kimyasal artığa ve aflatoksine karşı üretici kadar aracılar ve tüccarlar da sorumluluk taşımaları gerekiyor. Ürün satın alırken standartlara dikkat edilmesi gerek” dedi.