Edirne AB Bilgi Merkezi, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında tamamladığı 10 günlük etkinliğin hemen akabinde ara vermeden, bu kez Trakya Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.
Edirne AB Bilgi Merkezi ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi ve Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Birimi ortaklığı ile Trakya Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak “Erasmus Plus ile Daha iyi Bir Gelecek için Daha İyi Fırsatlar” isimli bir söyleşi etkinliği düzenlendi.
Üniversiteli Yaşam Merkezi Ünisite’de gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Edirne AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Elif Yardımcı, öğrencilere Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı Projesi, projenin hangi amaca hizmet ettiği, AB Bilgi Merkezi’nin yapısı ve öğrencilerin merkezden nasıl istifade edebileceği noktalarında bilgiler verdi.
Yardımcı’nın ardından etkinliğin ana teması olan Erasmus Plus programının tanıtımını, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi ve Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz yaptı. Programın içeriği, öncelikleri ve hedeflerini kendi tecrübeleri ile harmanlayarak renkli bir dille anlatan Türkyılmaz, öğrencilerin oldukça ilgisini çekti. Programın öğrencilere kazandıracağı avantajların önemle altını çizen Türkyılmaz, öğrencileri programdan faydalanmaya ve fon kaynağını etkin bir şekilde kullanmaya davet etti.
Etkinlik daha sonra, Erasmus Plus Hareketliliği’ni anlatan Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Birimi Uzmanı İlkay Kaleli’nin sunumu ile devam etti. Kaleli, Erasmus Programına dahil olan ülkeler, hareketlilik türleri, başvuru koşul ve kriterleri, kullanılacak bütçe vs. gibi uygulamaya yönelik alanlarda öğrencilere detaylı bilgiler verdi.
Etkinlik kapsamında, öğrencilerin bir diğer merak ettiği husus olan Erasmus Programı kapsamında uygulanan projeler, sağlanan fon kaynakları ve kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülmesi noktasında ise Trakya Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Burcu Ören Özer bir sunum gerçekleştirdi. Programın teknik detayları ve bir proje hazırlama sürecinin püf noktalarına değinen Özer’in sunumunun ardından bir kokteyl ile devam eden söyleşi, öğrencilerin soru ve cevapları ile son buldu.