Edirne Kaleiçi Mahalle halkının talepleri üzerine Edirne Belediyesi tarafından geçtiğimiz Eylül ayında yeniden düzenlenen Cumhuriyet Parkı’nda bulunan kay kay pistine kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından zarar verildi. Kay kay Pisti’nin yan taraflarında bulunan ahşap alanların sökülerek yakıldığı belirlendi.
Yıllardır atıl bir durumda bulunan Cumhuriyet Parkı’nın, mahalle halkının istekleri doğrultusunda yenileme çalışmalarına Ağustos ayında başlandı. Çocuk oyun grubunun da bulunduğu parka kay kay tutkunlarının talepleri üzerine kay kay pisti de yapılarak çalışmalar Eylül ayında tamamlandı. Cumhuriyet Parkı’na kurulan kay kay pistine kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından zarar verildi. Kay kay pistinin yan taraflarında bulunan ahşap alanları kıran kişi ya da kişilerin, kırdıkları ahşapları yakarak, ısınmaya çalıştıkları tespit edildi. Bunun üzerine Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Savaşçı ve Mahalle Muhtarı Necmettin Ersaçmış Cumhuriyet Parkı’na gelerek incelemelerde bulundu.
Mahalle halkının isteği doğrultusunda Cumhuriyet Parkı’nı yenilediklerini ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, "Bu sabah hepimiz çok üzgünüz. Bir şeyi yapmak ve düzenlemek dışında, halkın yapılan bu yenilikleri koruması çok önemli. Bu sabah buraya gelen arkadaşlarımız görmüşler ki, kay kay pistindeki malzemeleri söküp, onlarla ateş yakmışlar. Ben buradan Edirnelilere seslenmek istiyorum; lütfen parklarınıza sahip çıkın. Edirne’nin genelinde birçok parkta aynı sorun ile karşı karşıyayız. Parklarımız yarım saatlik eğlenceler nedeniyle katlediliyor. Gördüğünüzde bize bildirin" dedi.
Cumhuriyet Parkı’nda bulunan ve 300 metrekare alana sahip kay kay pisti, şehir merkezinin ilk kay kay pisti olma özelliğine sahip.