İlk Yardım Eğitim Merkezi ile Türkiye’de ilk üç belediyeden biri olan Edirne Belediye Başkanlığı, belediye personeline ilk yardım eğitimi vermeye devam ediyor.
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, İtfaiye Binası’nda oluşturulan yeni eğitim salonunda, İlk Yardım Eğitmenleri Hemşire Ayten Sünetçiler ve Hemşire İnci Özer eşliğinde "Doğru İlk yardım Hayat Kurtarır" sloganıyla ’İlk yardımcılar’ yetiştirmeye devam ettiklerini bildirdi.

İlk yardım önemli
Herhangi bir olay karşısında yapılan ilk yardımın sağlık açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Ertuğrul Tanrıkulu, kazalarda olay yerine sağlık ekibi veya ilk yardım eğitimi almış kimseler gelinceye kadar kimsenin müdahalede bulunulmaması gerektiğini belirterek, “Meydana gelebilecek olay ya da kaza sonrasında yapılacak olan kurtarma operasyonunda uygulanan ilk yardımın, bilinçli olarak, eğitim almış kimseler tarafından yapılması kazazedelerin hayatlarını kurtarabileceği gibi, sakat kalmalarının da önleyebilmektedir” dedi.

Halka ücretsiz
Edirne Belediyesi, Sağlık Bakanlığı’nın belirttiği tüm şartları yerine getirerek kurduğu İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde kamu kurum ve özel kuruluşların talep etmesi halinde, kurumlarının ihtiyacı olan sertifikalı ilk yardımcı eksiğini gidermek amacıyla, ücret karşılığında sertifikalı ilk yardım eğitimlerinin verildiğini de ifade eden Tanrıkulu, “Edirne halkına, okullardaki öğretmenlere, sporculara, antrenörlere gönüllülük esaslı kurulan tüm sivil toplum kuruluşlarına (STK), derneklere ücretsiz olarak sertifikalı ilkyardım eğitimi vererek gönüllü ilk yardımcılar yetiştiriyoruz” diye konuştu.

Belediye personeli de eğitiliyor
Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi olarak, iş güvenliği kapsamında kurum içi bulundurulması zorunlu olan ilk yardımcı ihtiyacını gidermek amacıyla, belediye personeline de üç yıl geçerliliği olan Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım eğitimi vermeye devam ettiklerini belirtti.