Edirne’de, engelli çocukların eğitim gördüğü kurumu ziyaret eden anaokulu öğrencileri sevgi köprüsü kurdu.
Özel Arda Özilke Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki engelli çocuklar, Masal Diyarı Çocuk Evi’nden gelen miniklerin getirdiği hediyelerle moral buldu. Yaşları 3 ile 5 arasında değişen çocuklar, Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ders gören engelli kardeşlerine kendi yaptıkları hediyeleri verdi. Minik öğrencilerin ziyareti ve hediyeleri ile birlikte özel çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı.
Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasemin Göker Pilatinkol, çocukların moral bulması adına böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirterek, "Bugün Masal Diyarı Çocuk evinden küçük misafirlerimiz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlamak adına buraya gelecekler. Onlara ilk olarak kurumumuzu tanıtacağız, okulumuzu gezeceğiz. Daha sonra burada arkadaşlarıyla birlikte biraz zaman geçirecekler, çocuklarımız için hazırladıkları minik hediyeleri takdim edecekler. Bu şekilde günümüzü kutlamış olacağız" dedi.
Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi işletmecileri Gürkan ve Serkan Bilgin kardeşler de "Fotoğrafçılık sektöründen sonra Edirnemize nasıl faydada bulunabiliriz diye düşünürken Serkan kardeşimle aldığımız karar doğrultusunda böyle özel, güzel, toplumumuza faydalı olabilecek bireylerimizle beraber bir şeyler yapmak için bu işe girdik. Zaten burası öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizle çok özel bir kurum. Biz buna neler katabiliriz işin burasındayız. İnşallah yılın sadece bir günü değil, yıl boyunca, seneler boyunca neler yapabiliriz bunu düşünüyoruz. Bunların programlarını yapmaya çalışıyoruz. Bu kardeşlerimize bir nebze de olsa faydamız olursa ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.