Trakya Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, 4 bin gencin istihdam edilmesini amaçlayan ’TrakyaKAriyer’ projesi, Trakya Üniversitesi öğrencilerine anlatıldı.
Trakya’da, Türkiye ve Avrupa Birliği’nin ortak finansörlüğünde, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) öncülüğünde istihdamın artırılmasına yönelik oluşturulan ve 4 bin gencin istihdam edilmesini amaçlayan ’TrakyaKAriyer’ projesi Tekirdağ’da yapılan konferans ile hayata geçirildi. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansta, ‘TrakyaKAriyer’ projesi TÜ’lü öğrencilere tanıtıldı.
TrakyaKAriyer projesi takım lideri Geoffrey Fieldhouse, ‘Çok paydaşlı ortaklık modeli ile kariyer hizmetleri verilmesine yönelik teknik destek’ operasyonları ile ilgili öğrencilere bilgiler vererek, “Ulaşılması gereken iki temel sonuç, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’nde bulunan3 devlet üniversitesinde kariyer gelişim merkezlerinin kurulması ve kapasitelerinin iyileştirilmesi. Kariyer hizmetleri vererek, öğrencilerin ve yeni mezunların iş dünyasına girişlerinin kolaylaştırılması” ifadelerini kullandı.
Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, projenin Türkiye ve Avrupa Birliği’nin ortak finansmanıyla sağlandığına değinerek, “Bu tip projelerin olmasını sağlıyoruz ve organizeler yapıyoruz. Ama aynı zamanda Kalkınma Ajansı olarak, yurt dışında da fonlar bularak, ülkemizin ve bölgemizin sorunları noktasında projeler üretiyoruz. Bu projelerle finansman sağlıyoruz ve paydaşlarımızla beraber kimler üniversiteler, SGK, İŞKUR gibi, ticaret odaları gibi paydaşlarımızla beraber, bölgemizin ve ilimizin sorunlarına çözüm arıyoruz” dedi.