Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, özel çocukların aldığı eğitime değinerek, normal eğitimde 17 öğrenciye bir öğretmen düşerken, özel eğitim alan 4 öğrenciye 1 öğretmenin düştüğünü söyledi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Özel çocukların yaptığı eserlerin sergileneceği “Sanata Engel Yok” sergisinin açılışına katıldı. Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde gerçekleşen açılışa İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı. Özel eğitim alan çocukların hazırladığı eserlerin sergilenecek olduğu serginin açılış kurdelesini, Mili Eğitim Bakanı Yılmaz ve Vali Şahin birlikte kesti. Kurdele kesiminden sonra sergiyi gezen Bakan Yılmaz ve Vali Şahin özel çocukların yaptığı resimleri ve el emeklerini tek tek inceledi. Açılışta çocuklarda bir oyun sergiledi.

Açılışta konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “İstiyoruz ki Milli Eğitim Bakanlığı olarak, her yaşta her kademede evlatlarımızın hepsinin eğitime erişebilmesini, eğitime eriştikten sonra da en kaliteli eğitimi vermek istiyoruz. Bu yolda gerçekten önemli mesafe kat ettik. Ancak dezavantajlı diye düşündüğümüz kesimlere fırsat eşitliğini sağladıktan sonra kaliteli bir eğitim vermek içinde daha fazla kaynak ayırmak lazım. Bizde normal eğitimde 17 öğrenciye bir öğretmen düşerken, 45 bin öğrencimiz bin 232 özel eğitim okulunda ders almakta 11 bin 260 öğretmenimiz buralarda görev yapmakta. Yani her 4 öğrencimize bir öğretmenimiz düşüyor. İnşallah bunu daha da iyi hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

“GÜZEL ESERLER YAPMIŞLAR BUNLARI NEREYE GÖTÜRSENİZ BİR ÖDÜL ALACAK DERECEDE”

“Güzel eserler yapmışlar bunları nereye götürseniz bir ödül alacak derecede” diyen Bakan Yılmaz,“ Bu sergi görüyorum ki gerçekten çok mükemmel. Güzel eserler yapmışlar bunları nereye götürseniz bir ödül alacak derecede başarılı. Bu eserlerinin ortaya çıkmasına vesile olan ailelere, öğretmenlere ve eserleri bizzat yapan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Başarılarının artarak devamını diliyorum” dedi.

(Murat Horoz/İHA)