Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçlarını açıkladı. Adaylar sonuçları http://atama.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli 20 bin öğretmenin atama sonuçlarını açıkladı. Adaylar sonuçları T.C. kimlik numaralarıyla http://atama.meb.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

MEB tarafından verilen bilgilere göre, öğretmen ataması için 46 bin 523 öğretmen adayı tercihte bulundu. 20 bin 125 öğretmenin ise ataması yapıldı. MEB tarafından 90 branşa atama yapıldı. En çok atama yapılan branşlar ise sınıf öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, ilköğretim matematik öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliği oldu. Sınıf öğretmenliğine 3 bin 570, İngilizce öğretmenliğine 2 bin 193, ilköğretim matematik öğretmenliğine bin 835, okul öncesi öğretmenliğine bin 720, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine bin 245 öğretmen ataması yapıldı. Öğretmenlerin büyük çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne atandı. Öğretmenler 1 Eylül’de göreve başlayacak.

(Pelin Üzek/İHA)