Bahçeşehir Koleji Bornova ortaokul öğrencileri tarafından Bornova Belediyesi Yeşilova Höyük Ziyaretçi Merkezi için hazırlanan çocuk tanıtım broşürü ve çalışmaları Yeşilova Höyük Ziyaretçi Merkezinde sergilendi. Sergiye Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Devrim Karaaslanlı, Bahçeşehir Koleji Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özlem Dağ, Bahçeşehir Koleji Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Lüle, Bahçeşehir Koleji Bornova Okul Müdürü Zeynep Hülagü ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.
Yaratıcı Çocuklar Derneğinin, Bornova Müzelerim projesinde Yeşilova Höyük Ziyaretçi Merkezini seçerek bu alanda çalışmalar yapan ortaokul öğrencilerine Bornova Belediyesi destek oldu. Ortaokul öğrencilerinin tasarladığı tanıtım broşürünün yanı sıra okulun çizgi film çalışmaları ve Öğrenciler Aydınlatıyor isimli yıl sonu gösterimi de izleyiciler tarafından beğenildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri de sergiye katılarak öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceledi ve sürece dahil oldu. Bornova Belediye Başkanının da katıldığı sergi duyurusu Bahçeşehir Koleji Bornova öğrencileri tarafından İzmir TRT Radyosu Evin Neşesi programında kendi yaptıkları projelerini dinleyiciler ile paylaşmalarıyla yapıldı.
TÜRKİYE’DE İLK KEZ TASARLADILAR
Bahçeşehir Koleji Bornova Okulu Müdürü Zeynep Hülagü iki önemli etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, "Birincisi Avrupa Birliği Projesi kapsamında ‘Hepimiz aya bakıyoruz’ projesiydi. Geçen sene Atina’da başlamıştı ve biz de onun bir ayağıyız. Çocuklar bir yıl boyunca farklı disiplinlerde matematikte, fen bilimlerinde, müzik, resim ve sanatta işlediler. Bugün de burada onları sergiliyorlar. Buna paralel bir diğer etkinliğimizde burası Yeşilova höyüğü, 8 bin 500 yıllık bir kazı alanı. Çocuklarımız Türkiye’de müze için yapılmış ilk çocuk broşürü de tasarladılar” dedi.
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da, Bornova’da kendileri için en önemli noktalardan birinin eğitim olduğunu, açılan her yeni okulla mutluluk duyduklarını ifade etti.