Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, İstanbul Avrupa Yakası’nda yaşayan ve Açıköğretim Fokuyarak bölüm bazında başarı sağlayan öğrencilere başarı belgelerini takdim etti.
Beyazıt’ta bulunan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Gündoğan’ın yanı sıra Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney, Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Rektör Prof. Dr. Gündoğan, törende Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine kayıtlı olan İstanbul Avrupa Yakası’nda yaşayan ve okudukları bölüm bazında kazandıkları başarıları sayesinde belge almaya hak kazanan öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

"Hayat boyu öğrenme açık öğretimin en önemli hedefi"
Türkiye’yi dolaşarak başarılı olan öğrencilere belgelerini bulundukları yerlerde verdiklerini ifade eden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Bu 27’nci ziyaretimiz. Törenin temel amacı öğrencilerimize ulaşmak onların başarılarını tebrik etmek ve motive etmek. 300 civarında başarı gösteren öğrencimize başarı belgelerini verdik. Açıköğretim sistemi her geçen gün hedef kitlesi farklılaşan bir sistemdir. Hayat boyu öğrenme kapsamında toplumun tüm yaş gruplarına hitap eden bir sistemdir. İkinci üniversite kapsamında özellikle önümüzdeki yıllarda öğrenci sayımızı hızla arttırmak istiyoruz. Bu sene 187 bin öğrencimiz kayıt oldu. 400 bin civarında ikinci üniversite öğrencimiz var. Hayat boyu öğrenme açık öğretimin en önemli hedefi önümüzdeki yıllarda da sadece öğrenci sayımızı arttırmak değil hedef kitlemizi bu doğrultuda netleştirmek istiyoruz. Başarılı olan tüm öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.

"Çok güzel şeyler öğrendim, çok faydalı oldu benim için"
Törende başarı belgesini alan açıköğretim öğrencisi Cansen Arslan, "Bugün belgemizi almaya geldik, çok mutluyuz. Yüksek lisans eğitim var bir de ön lisans bölümüne kayıt oldum. Tarımla ilgilenmek çok hoşuma gidiyor. Kayıt oldum, çok güzel şeyler öğrendim, çok faydalı oldu benim için. Başarının takdir edilmesini görmek çok güzeldi buraya hocalarımız ve rektörümüz de geldi" diye konuştu.
Başarı belgelerinin öğrencilere takdim edildiği tören, Rektör Prof. Dr. Gündoğan ve belge alan öğrencilerin toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.