Bilfen Liselerinde gelenekselleşen NASA kampına, bu sene Bilfen İskenderun Liseleri de katıldı. NASA ve STEM+A projesi için Amerika’ya giden öğrenciler, Orlando’da bulunan NASA Ulusal Havacılık ve Uzay Yönetimine ait Kennedy Space Center’de uzaya ve bilinmeyene yolculuk yaptılar.

Bilfen Liselerinde gerçekleştirilen NASA geleneği bu sene de devam etti. Amerika’nın New York ve Florida eyaletlerini kapsayan geziye katılan Bilfen İskenderun Anadolu ve Fen Liselerinden bir grup öğrenci yoğun bir eğitim programının beraberinde keyifli etkinliklere de katılma fırsatı yakaladı.

Kennedy Space Center içerisinde “Kamp 16:00 Internatıonal” programına katılan öğrenciler, sınıfta zor anlaşılan konuları, merakla, zevkle, araştırma yaparak öğrenme şansı yakalarken derslerde öğrendikleri ve öğrenecekleri konularla ilintili gözlem yapma fırsatı da buldular.

Bilim keşiflerine New York Fordham Üniversitesinde Michael Jordan ve Lebron James gibi NBA yıldızlarını yetiştiren Five Stars Kampı’nın sahibi ve Ballsmarter  Kurucusu Leigh Klein’dan “Stemand Sports” eğitimi alarak devam eden Bilfen Liseleri öğrencileri, Orlando Science Center’da da fizik, kimya ve biyoloji alanındaki deneyleri gözlemleyip uyguladılar. Orlando’da bulunan IFLY’ın dikey rüzgâr tüneli ortamına girmeyi de ihmal etmeyen gençler, burada interaktif STEM sunumuna katılarak rüzgâr tünelinde hava direncinin bağlı olduğu değişkenleri deneyerek öğrendiler ve uçuş güvenliği eğitimi aldılar.

Yoğun geçen bilim gezilerinin yanında New York, Orlando ve Miami’yi keşfeden öğrenciler, Philadelphia 76ers-Utah Jazzarasında oynanan NBA maçına giderek millî basketbolcu Furkan KORKMAZ ile tanışma fırsatı da yakaladılar.

Orpheum Theatre’da “Stomp Show”u izleyen öğrenciler, New York’ta bulunan Birleşmiş Milletler Binası, Metropolitan Sanat Müzesi ve Central Park’ı, Orlando’da bulunan Universal Stüdyoları ile Miami’deki Frost Science Müzesini’de ziyaret ettiler.