Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi Z-Kütüphanesinin resmi açılışı Vali Erdoğan Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, şube müdürleri Mehmet Kibaroğlu, Ali Kemal Karaca, Selman Yıldırtan, okul ve kurum müdürleri ile çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış sonrası Vali Erdoğan Bektaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş öğrencilerle birlikte kütüphaneyi gezip kitaplar üzerine bir süre sohbet ettiler.

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesiyle yapılan Z-Kütüphanede 250 farklı yazara ait 1000 adet yeni kitap, 5 adet monitör bilgisayar, çok fonksiyonlu yazıcı, etkileşimli tahta, 33 oturma yeri ile ergonomik ve şık tasarımlı 45 m2 kitap rafı bulunuyor.
Estetik ve ergonomik tasarımıyla öğrencilerin bilgiyi sevme, öğrenme ve dinlenme etkinliklerine imkân veren bir sosyal etkinlik alanı olarak tasarlanan Z-Kütüphanenin; öğrencilere okumanın keyfini ve bilgiyi keşfetmenin heyecanını yaşatacağı gözlendi.



Kütüphane açılışının ardından tarihimizden ve günümüzden kahramanlık sahnelerinin(15 Temmuz kahramanları, Seyit Onbaşı, Ulubatlı Hasan ve Şerife Bacı gibi) ışık-gölge ile duvarlarda yeniden canlandırıldığı Kahramanların Gölgesinde adlı serginin açılışı gerçekleştirildi.

Ardından Turkcell Zeka Küpü Projesi kapsamında Bilim ve Sanat Merkezine gönderilen Maker ve Kodlama setlerinin öğrencilere dağıtımı Vali Erdoğan Bektaş tarafından gerçekleştirildi.
Dağıtım sırasında Vali Erdoğan Bektaş, her çocuğun 5 yaşından itibaren kodlama eğitimine başlaması gerektiğini, Avrupa’da bunun böyle işlediğini, çocukların normal okuryazarlıktan önce kod okuryazarı olarak yetiştirildiğini ifade etti.
Dağıtımdan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ve davetlilerle birlikte robot atölyesi gezildi. Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan semazen robot ve çizgi izleyen robot projeleri izlendi.