Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde (İBF), ‘CommUnity 4’üncü Uluslararası İletişim Öğrencileri Sempozyumu’ başladı.
Bu yıl Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nin ev sahipliğini yaptığı ve 4’üncüsünün düzenlendiği Uluslararası İletişim Öğrencileri Sempozyumu açılışı gerçekleşti. Sempozyum, küresel olanla yereli ortak bir noktada buluşturmayı önemseyerek, bu bağlamda, “CommUnity 4. Uluslararası İletişim Öğrencileri Sempozyumu”, iletişim alanında öğrenim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerin çalışmalarını sunabilecekleri, bilgi paylaşımında bulunabilecekleri, aynı zamanda çeşitli atölyeler ve diğer etkinliklerle ortak çalışmalar üretebilecekleri bir akademik ortamın gerçekleştirilmesine destek sunma amacında. Ayrıca 25-27 Ekim tarihleri arasında yapılacak sempozyumda öğrenciler, iletişim alanının içerisinde, kendi alanlarıyla ilişkilendirdikleri ve geliştirdikleri çalışmalar çerçevesinde oluşturdukları konuları anlatabilecek.
"7 ülkenin 23 farklı üniversitesinden 100’e yakın başvuru oldu"
Sempozyum açılışında konuşma yapan İletişim Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Halil İbrahim Gürcan, sempozyum tarihçesinden bahsederek, "Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi olarak 2005 yılında ‘SesSizsiniz’ sempozyumu başlattık ve 7 yıl gerçekleştirdik. 2012 yılında ise, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından Uluslararası İletişim Öğrencileri Sempozyumu başlatılmıştı. 2013 yılında Ege Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi iletişim fakültelerinin yürüttüğü etkinlikleri birleştirme kararı alındı. 2’ncisi 2014 yılında CommUnity adını alarak, Anadolu Üniversitesi’nde düzenlenmişti, 2015 yılında 3’üncüsünü Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirdik ve bu sene tekrar Anadolu Üniversitesi’nde CommUnity düzenlenmekte. Bu sempozyuma ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk içindeyiz. Ayrıca bu yıl bizi daha çok mutlu eden bir gelişme oldu. Bu gelişme ise, sempozyuma 3 yeni ortağımız eklendi. Bunlar, Bakü Üniversitesi Jurnalistika Fakültesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) CommUnity Uluslararası İletişim Öğrencileri Sempozyumunu düzenlemek, devam ettirmek için bugün itibari ile bizimle birlikte. Bu yıl sempozyumumuza büyük bir ilgi oldu. 7 ülkenin 23 farklı üniversitesinden 100’e yakın başvuru oldu. 100’e yakın bildiri içerisinden, 76 tanesi hakemler tarafından sunulmaya uygun bulundu” ifadelerini kullandı.