Bahçeşehir Koleji, yurdun her bölgesine kampüslerini açmaya devam ediyor. 2004 yılından itibaren Anadolu’ya açılmaya başlayan ve bugün Türkiye genelinde 61 kampüs, 110 okulu ile kaliteli eğitimin öncüsü olan Bahçeşehir Koleji’nin, Burdur’daki en büyük yatırımı olan Bahçeşehir Koleji, Burdur’da düzenlenen törenle açıldı.
Açılış törenine Burdur Valisi Hasan Kürklü, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Bahçeşehir Uğur Kurumları Başkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel başta olmak üzere Burdur Protokolü, Bahçeşehir Koleji velileri, öğrencileri ve davetliler katıldı.
Bahçeşehir Koleji Burdur kampüsünün kurdele kesimi öncesinde konuşan Kurucu Müdürü Osman Çoban, 2010 yılından beridir bu tür bir kolej için uğraştıklarından bahsederek, okulun fiziksel özelliklerini ve bölümlerini tanıttı. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’e ayrıca teşekkür eden Kurucu Müdür Osman Çoban, açılış için emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür etmeyi de unutmadı.
Bahçeşehir Uğur Kurumları Başkanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise açılış konuşmasında eğitim dersi verdi. Yaptığı konuşmada Türkiye’deki uygulamaları dünyadaki benzerleriyle kıyaslayan ve de eğitimin ve eğitimcinin önemine dikkat çeken Başkan Yücel, dünyada eğitim sisteminin her yıl değiştiğini ve en iyi sistemin bulununcaya kadar değişmeye devam edeceğini dile getirdi. Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, “Bugün burada gördüğünüz kampüs Amerika Birleşik Devletlerinin ve Avrupa’nın yüzde 90’ından daha güzel. Öğretmenlerin de artık sadece sınıfa girip ders anlatmalarıyla eğitim yetmiyor. Türkiye’nin zenginliği eğitimidir. Burdur Gölü’nün altından petrol fışkırsa Türkiye zengin olmaz ama eğitimle zengin olabilir. 2016’da burayı ulusla ve uluslararası yarışmaların yapıldığı barış üniversitesi altında faaliyetler düzenleyeceğiz. Gençler burayı bir okul olarak değil, dünyaya açılan bir pencere olarak görmelidirler” dedi.
Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz de konuşmasında göreve inanarak başladıklarını, Burdur’a her türlü yatırımın getirebilmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, belediye meclisi olarak karar aldıklarını ve fakat buna itiraz olduğunu, yine de konuyu inceleyip, açılış için gerekli mevzuatı sağladıklarını, kampüs alanından önce o sahanın sazlık ve tozluk atıl bir alan olduğunu, kampüsün açılmasıyla birlikte Burdur’a bir yatırımın daha geldiğini ve de bu yatırımın eğitim alanında olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Ercengiz, bugünkü Bahçeşehir Koleji’nin 20 yıl sonra Galatasaray Koleji ile yarışır duruma geleceğine inandığını da sözlerine ekledi.
Burdur Valisi Hasan Kürklü ise de eğitimin önemine kısaca değindikten sonra, Burdur’un son 10 yıl içinde en kötü ilk 5’te yer almasından gurur duyduklarını, Burdur’un bir eğitim kenti olduğunu ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini kaydetti. Vali Hasan Kürklü, “Eğitimde son 10 yılı incelediğimiz zaman en kötü ihtimalle ilk 5’deyiz. Dolayısıyla eğitimde marka olmuş bir kente, Bahçeşehir Koleji gibi eğitimde ayrı bir markanın gelmesi bizler için ayrıca bir mutluluk, gurur vesilesi oldu. Eğitimli insanınız yoksa, isterseniz dünyanın en zengin petrol yataklarına sahip olun onu kullanacak teknolojiyi icat edemedikten sonra ancak sömürge olursunuz, onun dışında bir şey olamazsınız. İşte bu yüzden bu tür kurumlar da insan yetiştirme konusunda çok çok önemlidir” şeklinde konuştu.
GÖRKEMLİ AÇILIŞ
Konuşmaların ardından açılış törenine geçildi ve açılışa katılan yöneticiler tarafından kurdele kesildi. Kurdele kesimin ardından tüm davetliler kampüsü, salonları, derslikleri, bahçeleri, havuzu, spor alanlarını, hobi alanlarını, kütüphaneyi gezdi. Programın sonunda da tüm davetlilere kokteyl verildi.