İstanbul Çekmeköy’de eğitim öğretime başlayacak olan Erdem Eğitim Kurumları toplumsal görgü kurallarını ’Adab-ı Muaşeret’ dersleri olarak okutacak.
Eğitimde adab-ı muaşeret dönemi başlıyor. 5 yıl önce liseleriyle eğitim hayatına adım atan Erdem Eğitim Kurumları anaokul, ilkokul ve ortaokulu bünyesinde barındıran Çekmeköy kampüsü ile 2015-2016 eğitim-öğretim yılında hizmete açılıyor.
Değişen ve gelişen çağa en hızlı şekilde uyum sağlaması gereken hizmet sektörünün eğitim olduğunu vurgulayan Erdem Eğitim Kurumları Kampüs Müdürü Hakan Çalışır, bu değişimin içinde diri tutulması ve yeni nesillere aktarılması gereken en önemli toplumsal değerlerin görgü kuralları olduğunu söyledi. Köklü milletlerin geleceğe geçmişteki değerlerini taşıyarak ulaştığını vurgulayan Çalışır, adab-ı muaşeret kavramının geçmiş değerleri kucakladığının evrensel değerleri kapsadığının ve toplumu şekillendirecek yeni neslin bunları bir program çerçevesinde alması gerektiğinin altını çizdi. Hızla yitirilen toplum değerlerini gelecek nesillere aktarmakta bir köprü olacaklarını dile getiren Çalışır, “Öğrencilerimiz bu derslerde toplu taşıma kültüründen yemek yeme adabına, misafir karşılamadan telefonla konuşma adabına, trafik adabından büyüklerle doğru iletişime kadar geniş bir çerçevede toplumsal adab-ı muaşeretimizi yaparak ve yaşayarak öğrenecekler” dedi.
“AKADEMİK GELİŞİM PROGRAMIYLA BİREBİR TAKİP”
Çalışır, “Öğretimi profesyonel bir şekilde organize ederek Akademik Gelişim Programıyla her öğrencimizi 8. sınıfa kadar konu konu takip ediyor ve her senenin ayrıntılı takibini bir sonraki yıla aktararak profesyonel bir akademik takip oluşturuyoruz. Kusursuz bir akademik gelişim programımız var ve bu programı uygulayan profesyonel bir ekibe sahibiz” diye konuştu. Çalışır açıklamalarına şöyle devam etti:
“Tam öğrenme uygulamalarımızla her öğrencinin tüm konuları eksiksiz öğrenmesini sağlıyoruz. Eğitim koçlarımız sayesinde sınavlara hazırlık sürecini daha kontrollü ve yakından takip ediyoruz. Yabancı dilleri dünya insanı olabilmenin olmazsa olmazı olarak görüyoruz. Dünya ile aynı dili konuşabilen nesillerimiz kendilerini ve ülkelerini dünyanın her yerinde rahatça temsil edebilecekler. Yabancı öğretmenler sayesinde her dili kendi doğasında öğrenebilecekler.”
“ÖĞRETİMDE HERKES İYİ AMA EĞİTİMDE NEREDEYİZ?”
Eğitim sistemi hakkında yorumlarda bulunan Çalışır, “Ülkemizde yapılan sınavlarda yüzlerce birinci ve ikincinin olması bize gösteriyor ki öğretimde bir yarış ve gelişme var ama eğitimde neredeyiz düşünmek gerekiyor. Öğretimi önemsediğimiz kadar gelecek nesillerin her boyutta eğitimini de önemsememiz şart. Kendini ve kültürünü bilen, o kültürü hayatında yaşatan ve milli hassasiyetleri edinmiş bir nesil sayesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşabiliriz. Değerleri olmayan bir nesil diğerleriyle bir olmaya mahkumdur. Bu bilinçte hareket etmemiz şart” ifadelerini kullandı.