Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri, bölümde okuyan ancak 25 Mart 2016 tarihinde özel yurtta geçirdiği kalp krizi sonrası ölen Hanife Nur Çelt için okuduğu Eskişehir’deki lisenin kütüphanesini zenginleştirdiler, okul bahçesine fidan diktiler
Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Araştıma görevlisi Özgür Polat, öğrencileri Hanife Nur Çelt’in, 1. sınıftayken kaldığı özel yurtta kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti. Polat, "Sevilen öğrencimiz için bölüm öğrencileri ve öğretim üyeleri, mezun olduğu Eskişehir TOKİ Şehit Savaş Kubaş Anadolu Lisesi kütüphanesini zenginleştirmek istedik. Bin 500’i aşkın kitap getirdik, 2 satranç masası ve değişik materyaller getirdik. Ayrıca okul bahçesine 15 fidan dikeceğiz” dedi.
Kütüphanenin açılışına Hanife Nur Çelt’in anne babası, Ahmet-Nezahat Çelt, anneannesi, teyzesi, ve yakınları katıldı. Öğretim Üyesi Berat Bir, yaptığı konuşmada, Hanife’nin sevilen bir öğrenci olduğunu, onun ani ölümü sadece öğrenci arkadaşlarını değil, öğretmenleri ve okul camiasını da özdüğünü belirterek, "Arkadaşları, öğrenci kulüpleri Hanife’nin anısına böylesine güzel bir etkinlik gerçekleştirdiler. Hanife mezun olduğu okulun kütüphanesi zenginleştirilerek, bu kütüphanede kitap alıp okuyan her öğrenci Hanife’yi anacaklardır” şeklinde konuştu.
Hanife’nin annesi Nezahat Çelt da gözyaşları içinde bir konuşma yaparak, “Herkese çok teşekkür ediyorum. Hanife’m kitapları çok severdi, bu yüzden çok kitap okurdu. İstanbul’dan gelip bizleri mutlu kıldınız. Hepiniz bizim çocuklarımız oldunuz, sizden Allah razı olsun” diye duygularını dile getirdi.
Kütüphanede yapılan konuşmalarda Hanife Nur Çelt’in bir çok arkadaşı gözyaşlarını tutamadılar. Öğrenciler daha sonra okul bahçesine anne ve babası ile birlikte 15 fidan diktiler.